Nurus Avrupa Tasarım Yönetimi Ödülleri'nden Ödülle Döndü




Avrupa Birliği 6. Çerçeve Projesi kapsamında tasarım yönetiminde innovasyonu kuvvetlendirmek amacıyla başlatılan ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Tasarım Yönetimi Ödülleri -Design Management Europe(DME) 22 Kasım'da verildi.

Tasarım yönetimini en iyi uygulayan şirketlerin ödüllendirildiği yarışmanın en önemli özelliği; şirketlerin yarışmaya kendilerinin başvuramıyor olması. Şirketler, Avrupa Tasarım Yönetimi’nin 21 ülkedeki partnerleri tarafından aday gösterilebiliyor. Ödül jürisinin, adayları inovasyonda öncülük, değişime ayak uydurabilme yeteneği ve yönetimde mükemmellik ilkeleri üzerinden değerlendirdiği yarışma sonucunda, ödüle layık görülen adaylar, dünya çapında kazandıkları prestijin yanı sıra, genişleyen sektörde, bilgisi güncellenen bir ağın da parçası oluyorlar. 18 ülkeden 200 şirketin aday gösterildiği yarışmaya katılan ülkeler arasında İspanya, Almanya, Belçika, Slovenya, Portekiz, İtalya, Türkiye, İngiltere, Avusturya, Finlandiya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya ve Slovenya da vardı.

Yarışmaya katılan şirketler cirolar ve çalışan sayılarına göre mikro, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler; kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve ‘yeni gelenler’ başlıkları altında altı kategoride değerlendirildi. ABİGEM İzmir(Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) tarafından Türkiye’den aday gösterilen ve ‘Orta Ölçekli İşletmeler’ kategorisinde yarışan Nurus kendi ölçeğinde pek çok firmayı geride bırakarak ödül almaya hak kazandı.

Aynı kategoride ödül alan diğer şirketler mobilya sektöründen Walter Knoll, aydınlatma aksesuarları markası Santa&Cole ve yine gıda sektöründen Chocolate Factory ve Tariş oldu.

Tasarım yönetimindeki doğru hamleleriyle uluslararası bir marka haline gelen Nurus’un Başkan Vekili Renan Gökyay konuya ilişkin, “Bugünlerde herkes anahtar kelimenin tasarım olduğunu zannediyor. Oysa ki Nurus’ta sihirli kelime ‘marketing’dir. Marketing, tasarımın problem tanımını yapar. Bir şirketi şekillendirebilmek ve endüstriyel üretim yapabilmek için dünyanın o anki geçerli kurallarını okuyabilen, ihtiyaçları tespit edebilen ve bu ihtiyaçları ürün fikrine dönüştürebilen iyi tasarım yöneticilerine ihtiyaç vardır. Tasarım yönetimi yapabilmek kilometre işidir” yorumunu yaptı

Farklı ölçeklerdeki 44 şirketin ödüllendirildiği yarışmada ‘Büyük Ölçekli İşletmeler’ kategorisinin birincilik ödülünü Loewe alırken, ikincilik ödülünü Festo ve üçüncülük ödülünü BSH Grup(Bosch and Siemens Home Appliances Group) aldı.