Murat Belge "Sonradan Yetişmenin Psikolojisi"ni Anlatacak

Osmanlı Bankası Müzesi’nde Eylül ayına kadar devam edecek "Aradığınız Kişiye Şu An Ulaşılamıyor: Türkiye’de Hayat Tarzı Temsilleri, 1980-2005" sergisi kapsamındaki söyleşiler Prof. Dr. Murat Belge ile devam ediyor. Murat Belge, "Sonradan Yetişmenin Psikolojisi"ni anlatacak.

Söyleşide, dünyayı biçimlendiren süreçlerden geçmeden sonuçlarının "kullanıcısı" olma durumu anlatılacak. Gazete okumayı öğrenmeden televizyon seyircisi olmak, batılı olmadan oradan gelen her şeyin "müşteri"si olmak gibi...

Türk toplumunun 80’lerden bu yana yaşadığı değişim sürecini "hayat tarzı" kavramından hareketle anlatan sergi kapsamında yapılacak söyleşiler, 12 Temmuz’da Naim Dilmener’in "Popüler Müzik ve Gündelik Hayatımız" konulu sohbetiyle devam edecek.

Prof. Dr. Murat Belge
1943’te Ankara’da doğdu. 1966’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Aynı bölümde doktora eğitimini tamamladı. 1980’de doçent oldu. 1981’de YÖK yasasının çıkmasından sonra üniversiteden ayrıldı. Demokrat ve Cumhuriyet gazetelerinde yazılar yazdı. Yeni Gündem dergisinin ve İletişim Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin uluslararası başkanlığını üstlenen Belge, Açık Radyo’da programlar yaptı. Halen, Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yapan Belge’nin "Osmanlı’da Kurumlar ve Kültür", "Başka Kentler, Başka Denizler", "Tarih Boyunca Yemek Kültürü" isimli kitapları da bulunuyor.