Münih Metrosu’nun Araç Gövdeleri Bursa'da Üretilecek



Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği’ni üreten Durmazlar Makine, araçlarıyla uluslararası arenaya da açılıyor. Dünya Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın haberine göre, Durmazlar, Almanya’nın Münih kentinde metro ihalesini kazanan Siemens’in araçlarının gövdelerini yapacak. Siemens ile Dortmund metro aracı ihalesine de katılan Durmazlar, yarışmanın lehlerine sonuçlanması durumunda buradaki araçları da Bursa’da üretecek.

Durmazlar makine, dünyanın 7'nci tramvay markası İpekböceği ile uluslararası arenada da boy gösterecek. Siemens için Münih’te kullanılacak tramvayların gövdelerini üretmeye başlayacak olan Durmazlar, Dortmund metro aracı ihalesine de Siemens ile katıldı. İhalenin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor. Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Münih tramvay ihalesini kazanan Siemens’in tramvaylarının gövdesini Bursa’da üreteceğiz. Toplam 264 aracın yer aldığı ihalede 20 aracın sözleşmesini imzaladık. 2016 başında üretim başlayacak. Almanya’ya gönderilecek gövdeler orada Siemens tarafından toplanarak teslim edilecek. Bir diğer güzel gelişme de, yine Siemens ile Dortmund metro aracı alım ihalesinde yer alıyoruz. Şu anda ön elemedeyiz. İhalenin lehimize sonuçlanması halinde üretim 2016’da başlayacak. Dortmund’a yine kendi tasarımımız olan ve 2014'te Berlin’deki INNOTRANS 2014’te sergilediğimiz Green City aracını göndereceğiz” dedi. Ürün gamında tek yönlü tramvay, çift yönlü tramvay ve Green City olarak adlandırılan hafif raylı metro aracı bulunduğunu anlatan Durmaz, "Ürettiğimiz gerek tramvay, gerek metro aracımız uygunluğu Avrupa standartlarına göre bağımsız kuruluşlar tarafından test edilerek doğrulanmış araçlar. Bu, kalitemizi ortaya koyuyor. Maliyet olarak da Avrupalı üreticilerden çok daha avantajlıyız. Dolayısıyla rekabet için gerekli unsurlara sahip araçlarımızla pazarda güçlü olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Kocaeli’den sonra Samsun

Yurt içinde de girdikleri ihalelerden başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Hüseyin Durmaz, temmuzda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 12 araçlık tramvay ihalesini kazandıklarını, ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 8 araçlık tramvay ihalesini de aldıklarını söyledi. Raylı sistemlerde 300 kişilik istihdama ulaştıklarını ifade eden Durmaz, bugüne kadar bu sektöre 60 milyon euro yatırım yaptıklarını bildirdi.

Alstom’un hızlı tren bogielerini imal ediyor

Dünyanın en önemli raylı sistem aracı üreticilerinden Fransız Alstom ile işbirliğinin devam ettiğini ve hızlı tren bogielerini üretip ihraç ettiklerini hatırlatan Hüseyin Durmaz, bu yılın başında Aselsan ile de mutabakat imzaladıklarını, ulaşım araçları geliştirme projelerinde işbirliği yapacaklarını açıkladı. Aselsan tarafından geliştirilen tramvay, metro, bölgesel tren ve yüksek hızlı projelerinde yer alacak kritik elektrik-elektronik sistemler, Durmazlar firması tarafından geliştirilen raylı ulaşım araçlarına entegre edilecek.