Muğla’da Maden Projeleri Bitmek Bilmiyor

(Fotoğraf: AA)

TEMA Vakfı’nın verilerine göre ormanlarının yüzde 65’i maden tehdidi altında olan ve henüz maden yapılmamış alanlarda ise maden ruhsatı bulunan turizm cennetlerinden Muğla’da sıraya bir proje daha girdi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; 2017’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ilk onaylarını alan Riva Seramik, Kavaklıdere’nin Kurucaova ve Derebağ mahallelerinde de çalışma yürütmek istiyor. Bakanlığın sisteminde yer alan bilgiye göre başvurusu onaylanırsa şirket orman, tarım alanı ve meradan oluşan alanın 36.79 hektarında çalışma yapacak. Ayrıca üretim kapasitesini de yıllık 96 bin tondan 1 milyon tona çıkaracak.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Öte yandan şirket alanda sondaj çalışması yaparken feldispat madeninin yakınında linyit keşfedince linyit üretimi için adım attı. Şirket bakanlıktan maden çalışmaları için 17.48 hektar talep etti.

Şirketin istediği iki alan toplamda 54.27 hektar olacak. Bu da 76 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor. Ayrıca şirketin alanda 250 hektarlık ruhsatının bulunması ilerleyen zamanlarda genişleyebileceğini gösteriyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.