Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül yaptığı açıklamada “Menteşe Devlet Hastanesi için hala bir önlem almaması akıllara zarar bir durumdur. Hakkında yıkım kararı olan hastanelerin faaliyette tutulması, deprem anında şifa olması gereken hastanelerin, vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına mezar olmasıdır.” dedi.
Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Gül, Muğla il Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim’e sert eleştiriler yöneltti. Gül hastane önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Deprem, en büyük tehlike olarak, ülkemiz gündeminin birinci sırasında durmaktadır. En son yaşanan yüzyılın depreminde on binlerce vatandaşımızı kaybederken, yaşanan ekonomik maliyet 2 trilyon liranın üzerindedir. Bu kayıpların nedenlerinin en başında, hakkında yıkım kararı olan hastanelerin faaliyette tutulması ve deprem anında şifa olması gereken hastanelerin, vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına mezar olmasıdır.
Tüm bu gerçekler ortadayken, ilimiz sağlığının başındaki kişinin, tüm uyarılarımıza rağmen, tam yedi ay geçmesine rağmen, hakkında yıkım kararı olan Menteşe Devlet Hastanesi için hala bir önlem almaması akıllara zarar bir durumdur. Bilim insanlarının düzenlediği rapora göre yıkılması gereken C Blok'taki acil servis ve tomografi, D Blok'ta ise palyatif servislerin hizmet vermeye devam etmesi, adeta faciaya davet çıkarmaktadır.
Konuyu, TBMM'ye ve Valilik makamına taşısak da bu konuda farklı bahaneler sunarak önlem almamakta ısrar eden Mülayim, hastanenin, Muğla halkına adeta mezar olması için çabalamaktadır. Kendisine ve diğer otoritelere sunduğumuz çözüm önerisinde de ifade ettiğimiz gibi, Menteşe Devlet Hastanesi'nin poliklinik bölümü, çelik konstrüksiyon olması sebebiyle, depreme dayanıklı tek bloktur. Burada, küçük bir acil ve poliklinik hizmeti verilirken, 'yataklı tedavi hizmetinin, yeni hizmete giren ve depreme dayanıklı Yatağan Devlet Hastanesi'nden karşılanması durumunda, vatandaşımıza sağlık hizmeti aksatılmadan devam edebilir' dediğimizde, 'uzak' bahanesiyle bu teklife karşı çıkan Mülayim, Yatağan Devlet Hastanesi'ni lağvederek, daha uzak mesafede olan Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binası için bir ay gibi kısa bir sürede Bakanlıktan izinleri çıkartması manidardır. 'İnsanlarımız ölmesin, yataklı hizmeti Yatağan Devlet'te verelim' dediğimizde, uzak olan hastane, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelince nasıl yakınlaştı, akıl alır gibi değil.” ifadelerini kullandı.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.