Moody's açıklamasında, ABD Merkez Bankasının tahvil alımını azaltmasının, dış dengesizlikleri olan gelişmekte olan ülkeler üzerinde daha büyük etki yaptığı vurgulandı. Gelişmekte olan ekonomilerde her bir ülkenin, ABD'de tahvil alımının azaltılmasından farklı şekilde etkilendiğine işaret edilen açıklamada, "Bu ülkelerde Fed'in tahvil alımını azaltma programının negatif etkisinin geçici olmasını bekliyoruz. Fed'in programından kaynaklı sermaye akışının yeniden düzenlenmesinden en çok Güney Afrika ve Türkiye'nin para birimleri etkilendi" ifadeleri kullanıldı.
Fed'in tahvil alımında azaltmaya gitmesinin, gelişmekte olan ekonomiler üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bu durum, görece büyük cari açık ve ortalamanın altında döviz rezervi ve düşük faiz oranı gibi ülkelere has özelliklerden kaynaklanıyor. Brezilya, ABD'nin tahvil alımını azaltmasından şu ana kadar pek etkilenmedi çünkü kendi sıkılaştırmasına birçok ülkeden önce başlamıştı" değerlendirmesi yapıldı.
Açıklamada, "Parasal genişleme zamanında sermayenin aktığı gelişmekte olan ülkeler, akıştaki azalmalara ve geri dönüşlere en çok maruz kalan ülkeler olacak" öngörüsüne de yer verildi.