Mitsubishi Electric tarafından üretim sahalarındaki en zor şartlar için geliştirilen FR-E800 inverter serisi; enerjiden tasarruf etme ve maliyeti en aza indirmenin yanı sıra kalite, performans ve önleyici bakım yeteneklerini çok amaçlı tek bir inverterde bir araya getiriyor. Sahip olduğu PM motor (Permanent Magnet-Sabit Mıknatıslı) sürme teknolojisi ve gelişmiş OEC (Optimum Excitation Control-Optimum Uyartım Kontrolü) teknolojisi ile FR-E800 inverter serisi enerji tasarrufu sağlıyor.
Eşsiz özellikleriyle esnek, kompakt ve verimli
Yapay zekâ teknolojisi (AI-Artificial Intelligence) ile geliştirilen FR-E800, baskı devre kartlarına monte edilebilecek kadar küçük dünyanın ilk* kompakt metal korozyon sensörüne sahip ve bu sayede genişletilmiş kestirimci bakım yeteneğiyle duruş sürelerini azaltıyor. Yapay zekâ arıza teşhis fonksiyonu ve korozif gaz seviyesi uyarı sistemi (Corrosive Attack Level Alert System- CALAS) sayesinde yüksek performanslı kestirimci bakım fırsatı sunuyor. Bu sayede operatör, üretim ortamının iyileştirilmesi gerektiğinde veya planlanmamış bir kesinti riski oluştuğunda bildirim alarak gerekli adımları atabilme avantajına sahip oluyor.
Life Diagnostics fonksiyonu ile soğutma fanı, metal korozyon sensörü, güç modülü, arıza kontak röleleri, kapasitörler gibi kritik bileşenlerin kalan ömürleri analiz edilerek belirlenebiliyor. Böylece kestirimci bakım ve önleyici bakım ile sistemin kararlı çalışması birlikte destekleniyor. Kurulum ve montaj esnekliği sunan FR-E800 inverter ailesi, uygun ortam çalışma sıcaklığı sağlandığında birden fazla inverterin yan yana montajını mümkün kılarak pano içerisinde yer tasarrufu sunuyor.
Üretimde güvenli, kesintisiz ve hatasız çalışma prensibi
200V, 400V ve 575V gibi farklı gerilim değerindeki şebekelerde çalışabilen FR-E800, normal şart çalışmada 30kW, ağır şart çalışmada 22kW'a kadar 3 fazlı motorları sürebiliyor. İndüksiyon motorlar ve sabit mıknatıslı motorlar için Auto-Tuning özelliğiyle kurulum ve devreye alma işlemlerini ise kolayca yerine getiriyor. Gelişmiş son teknoloji ürünü FR-E800 inverter, güvenlik ve üretkenliğin devamı için standart modeliyle SIL2/PLd Cat.3 ve gelişmiş safety modeliyle SIL3/PLe Cat.3 güvenlik düzeylerine ulaşıyor. Tek bir inverter ile hiçbir opsiyon kartına ihtiyaç duymadan “Güvenli Tork Durdurma” (STO), “Güvenli Durdurma 1” (SS1), “Güvenli Fren Kontrolü” (SBC) ve “Güvenli Hız Takibi” (SSM) fonksiyonlarını bir arada sunabiliyor (Gelişmiş safety modeli FR-E800-SCE kullanıldığında).
Harici maliyetleri minimize eden teknoloji
Son derece esnek ve kompakt FR-E800 inverter serisi, iki Ethernet portuna sahip Ethernet haberleşmeli modelleriyle başta TSN-Time Sensitive Networking (Zamana Duyarlı Ağ) dâhil birçok global haberleşmeyi (CC-Link IE TSN, CC-Link IE Field Network Basic, MODBUS®/TCP, PROFINET, EtherNet/IP, BACnet/IP, EtherCAT) ek bir opsiyon kartına gerek duyulmadan destekliyor. FR-E800 inverter, içerisinde bulunan dahili PLC ile kullanıcısına makine ve sistem için çeşitli çalışma modelleri oluşturmasına olanak tanıyarak çalışma şeklinin ek bir PLC kullanmadan yalnızca inverter tarafından özelleştirilebilmesini sunuyor. Sahip olduğu dahili frenleme transistoru ile harici bir frenleme ünitesi kullanımını ortadan kaldırarak direkt fren direnci bağlama imkânı tanıyor. FR-E800; makine imalatı, otomotiv, gıda-içecek, yaşam bilimleri, su arıtma sektörleri başta olmak üzere birçok alanda gelişmiş özellikleri ve yetenekleriyle çözümler sunabiliyor.
*Eylül 2019 tarihli Mitsubishi Electric'in araştırmasına göre
*
Mitsubishi Electric Corporation Hakkında
Güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmek konusunda 100 yıllık deneyime sahip olan Mitsubishi Electric Corporation; bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında bilinen bir dünya lideridir. Mitsubishi Electric, “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ruhuyla toplumu teknolojileriyle zenginleştirmektedir. Şirket 31 Mart 2021’de sona eren mali yılda 4.191,4 milyar yen* (37,8 milyar dolar) konsolide grup satışı gerçekleştirmiştir.
* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2021’de ilan ettiği 1 USD=111 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.
Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında
“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda.
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Hakkında
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve PVC işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle yanıt veriyor. Kontrolörler, sürücü ürünleri, güç dağıtım ve kontrol ürünleri, elektrik deşarj makineleri, lazer işleme makineleri, bilgisayarlı sayısal kontrolörler ve endüstriyel robotlar dâhil olmak üzere çok çeşitli otomasyon ve işleme teknolojileri geliştiren Mitsubishi Electric, fabrika sistemlerine kalite ve verimlilik sunuyor. Şirket, dünya çapındaki kapsamlı servis ağıyla müşterilerine doğrudan iletişim ve kapsamlı destek sağlıyor.