AB tarafından desteklenen, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından uygulanan ve Bayındır Memur-Sen tarafından yürütülen VOC-TEST 40 'Mimarlık, Mühendislik, Teknikerlik Faaliyetleri Sınav Merkezi Projesi'nin kapanış toplantısı Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Abdulhadi Karasapan, burada yaptığı konuşmada, Bayındır Memur-Sen üyelerinin hak ve menfaatleri çerçevesinde mesleki geliştirme, eğitim ve sürekli eğitim sahasında çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Projenin, mesleki yeterlilik sistemi dahilinde olduğuna dikkati çeken Karasapan, "Harita kadastro, tapu, mimar, iç mimar, yapı teknik ressamı, tarihi eser koruma ve restorasyon elemanı mesleklerine ait ulusal meslek standartları ve yeterliliklerinin hazırlanması, bu alanlarda sınav ve belgelendirme süreçlerinin gerçekleştirilebilmesi için sınav metaryellerinin belirlenmesi, geliştirilmesi ve bilişim alt yapısının oluşturulması projenin özetidir" dedi.
Yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu, proje için 21 Mart 2011 yılında müracaatta bulunduklarını belirten Karasapan, şunları söyledi:
"Projemiz, mesleki yeterlilik eğitimi çerçevesinde çalışanlarımızı ve işsiz gezen gençlerimizi, iş sahibi yapmak ve onlara sertifika kazandırmak yönünde çok önemli bir adımdır. Avrupa dahil işsizleri, sertifika sahibi yapmak bizim için çok önemli bir durum. Bu sertifikaların Türkiye'yi temsilen iş arayanların ellerinde kıymetli bir kağıt olup kişiler, işlere kolaylıkla girebilme şansı bulacak. Ar-Ge çalışmalarımız sonucu proje, 27 ay sürdü ve bu kapsamda 2011 yılından bugüne kadar projeye katkı sunan herkese teşekkür ederim".
Proje Kordinatörü Sibel Kozan da projenin hayata geçiş sürecinin başladığını belirterek, "Proje ile Avrupa Yeterlilik Çerçevesi (AYÇ) doğrultusunda uygun bir değerlendirme, ölçme ve belgelendirme sistemi oluşturularak, etkin ve sürdürülebilir bir Ulusal Yeterlilik Sistemi (UYS) kurmak ve işletebilmek için inşaat sektöründe mesleki yeterlilikler hazırlandı. Bayındır Memur-Sen Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MESYET) kuruldu" diye konuştu.