H. İbrahim Alpaslan'ın sergiye dair kaleme aldığı tanıtım metni:
"Mimarlık hep iki koldan ilerledi başlangıcından beri... Birincisi barınaktı, doğanın içinde yapay bir doğa yaratma çabasıydı. Diğeri ise paranın emrinde, gücün dışavurumu olan gösterişli saraylar, göğe yükselen binalardı. Birincisinde yapı ustaları ile birlikte çalışırdı kimi zaman kullanıcılar ikincisinde ise bazen köleler bazense karın tokluğuna işçiler. Çizgi bir çok işinin yanısıra mimarlığa da el verdi. Planlar, projeler çizilir oldu binalar yapılmadan önce. Belki o gücün mimarlığına verdiği destekteğin vicdan azabından, belki de ele avuca sığmaz mizacından, çizgi rahat durmadı ve karikatür oldu bu sefer de. Eleştirdi insanların gücün tapınaklarını inşa etmesini, bu uğurda doğayı, kentsel mekanı talan etmesini. Bu sergideki eserler biraz da böyle, çizginin günah çıkarması olarak ortaya çıktı belki de..."
Deniz Dokgöz hakkında:
1976 yılında Çorum'da doğdu. 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 2002 yılında yüksek lisansını “Prison architecture a typological analysis of spatial organizations in respect to punishment systems” konusu ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde tamamladı. 2012 yılında doktorasını “Karikatürün hedef nesnesi olarak mimarlıgın "kübik ev" üzerinden elestirisi” konusu ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmakta.
1993’ten beri karikatür çizmekte. Karikatürleri ulusal ve uluslararası birçok gazete, dergi, yarışma albümlerinde ve bültenlerde yer aldı. Karikatürcüler Derneği kapsamında birçok karma karikatür sergisine katıldı. Altı kişisel karikatür sergisi açtı. İzmir 2001 [İYTE](Kent K(G)ülT(D)ürü), Antalya 2002 (Serbest), İzmir 2006 [Agora Alışveriş Merkezi] (Karikatürlü Binalar Mimarlar), İzmir 2008 [DEÜ] (Karikatürlü Binalar Mimarlar), Ankara 2008 [ODTÜ] (Karikatürlü Binalar Mimarlar), Hatay 2010 [Mimarlar Odası Hatay Şubesi] (Karikatürlü Binalar Mimarlar). Hazırlamış olduğu Karikatürlü Binalar Mimarlar sergisi Mimarlık Müzesi'nde sanal olarak izlenebilir.
Kaktüs, Tiren, Homur mizah dergilerinde ve Yeni Mimar gazetesinde çizdi. Halen Yapı dergisinde çizmekte. Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Orhan Ersan ile birlikte tasarladıkları Kadirli Belediye Hizmet Binası ve Kültür merkezi, İzmir Mimarlık Merkezi gibi yapıları uygulandı. Katıldığı mimarlık yarışmalarında [Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Orhan Ersan ile birlikte] [9’u birincilik] 25, karikatür ve afiş yarışmalarından [10’u uluslararası] 19, olmak üzere 44 ödülü bulunmakta.