İSTON, Bulgaristan’a Parke Taşı İhraç Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iktisadi teşekküllerinden İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ (İSTON), imal ettiği parke taşlarını Bulgaristan’a ihraç ediyor.

Bulgaristan’ın en önemli şehirlerinden Filibe şehrinin ana cadde ve meydan düzenlemesinde kullanılacak olan parke taşları İSTON tasarım ekibi tarafından hazırlanıyor. Tamamı 156 bin metrekare olan projenin ilk etabı 1 milyon 50 bin Euro değerinde.

İSTON 2005 yılı için ilk anlaşma tutarı olan 22 bin 500 metrekarelik taşın sevkıyatına başladı. Özel desen çalışmasının İSTON tarafından yapıldığı kumlamalı taşlar; 2007’de Avrupa Birliği’ne girecek olan Bulgaristan’ın kentleşme sürecindeki yerini aldı. Konuya ilişkin bilgi veren İSTON Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın bizlere verdiği hedef doğrultusunda yürütmüş olduğumuz üretim ve Ar-Ge faaliyetlerimiz sonuçlarını vermeye başladı. İstanbul’un bir dünya kenti olma yolunda ihtiyaç duyduğu yüksek kalite standardını altyapı ve üstyapı ürünlerimizde temin etmiş durumdayız.” dedi. Taflan, Bulgaristan ile başlayan ihracatı Avrupa’nın diğer kentlerinde de sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti. Beton ve betonarme borular, kent mobilyaları, endüstriyel prefabrik yapılar, hazır beton alanlarında da faaliyet gösteren İSTON, ISO 9001 kalite yönetim sistemine sahip. Ürünlerinin tamamını TSE standartlarına uygun olarak üreten İSTON, Bulgaristan dışında İtalya, Sibirya, Hollanda ve Arap ülkelerine de ihracat yapıyor.