Menemen Belediyesi 94 Arsa ve Araziyi Satışa Çıkardı

(Fotoğraf: AA)

İzmir Menemen’de AKP’li Belediye Başkanı Aydın Pehlivan 94 arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsaların toplam değeri tam 1,4 milyar lira.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre; AKP’li başkan Pehlivan, büyük bölümü birinci derece sit alanı olan arsa ve tarla nitelikli taşınmazları Ağustos ayında satacak. 12 Ağustos’ta başlayan ihaleler 16 Ağustos’ta tamamlanacak.

Satışa çıkarılan araziler, Emirealem, Seyrek, Günerli, Maltepe gibi mahallelerde yer alıyor. Maltepe Mahallesi’nde satışa çıkarılan bir parselin değeri tam 459 milyon lira. Kesin Mahallesi’nde de 127 milyon lira değerinde bir arsa yine ihaleyle satılacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Borç azalmadı, arttı
Menemen Belediye
meclis üyesi Ali Evgi, AKP’li başkanın gelir elde etmek ve borçları ödemek maksadıyla satışları meşrulaştırmaya çalıştığını söylerken “Belediyenin 600 milyon lira civarı borcu vardı. Daha önce de 3,5 milyon metrekarelik alanı sattılar. Buraları belediyeden alacaklı olan firmalara verdiler. Belediyenin kasasına para bile girmiyor yani. Borç 600 milyondu, satıştan sonra borç azalmadı aksine arttı.” dedi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer ise “Yerel yönetimlerin de merkezi idarenin de son yıllarda mülk satış yoluyla kaynak yaratmaya çalıştığını görüyoruz ve bu konudan endişe duyuyoruz. Çünkü bu mülkler kamunun vatandaşa hizmet edebilmesi için elzem mülkler.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.