Mavi Bayraklı Koyda Atık Su Rezaleti



Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mavi Bayraklı Torba Mahallesi Koyu’ndaki Manastır Mevkii’nde Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından 1. Derece Arkeolojik sit Alanı ilan edilen bölgede denizin içerisine atık su borusu döşenmesi görenleri şaşkına çevirdi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Kurul ve Müze tarafından konulan uyarı levhalarında “Kumsal ve deniz alanı 1 derece arkeolojik sit kapsamında Manastır sınırları içerisine dahil edilmiştir ve koruma altındadır bu alanda teknelerin demirlemesi bağlanması denize girilmesi dalış yapılması kumsalda fiziki işlem yapılması yasaktır” uyarısı yapılmasına rağmen borunun nasıl döşendiği öğrenilemedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Koydaki denizin içine döşenen atık su borusunun dalgaların etkisi ile ortaya çıkması görenleri şoke etti. Oteller ve lüks villaların bulunduğu bölgede borudan gelen pis su ve kokular üzerine vatandaşlar Bodrum Belediyesi ve Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MUSKİ) ekiplerine haber verdi. Bodrum Belediyesi ve MUSKİ ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.