Markalı Konut Üretimine Giren Mitaş Gayrımenkul Startı ParkONE ile Verdi



Marsan Marmara Holding’in iştiraki olan Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt A.Ş, Zekeriyaköy Uskumruköy’de butik konut inşaatına başladı ve ParkONE ile markalı ilk projesinin startını verdi. 30 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan ParkONE projesinin ilk etabı 44 üniteden oluşacak. 20 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan projede Aralık 2010 ayında inşaata başlanacak ve evler  24 ay sonra teslim edilecek. 

Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan ParkONE Projesi Satış Koordinatörü Emrah Ercan, bugüne kadar kat karşılığı konut üretimi yapan grubun, sahip olduğu arsaları değerlendirmek üzere markalı konut üretimi  yapma kararı aldığını belirterek, ParkONE projesinin de markalı projelerin ilki olduğunu söyledi. Projenin yapılacağı arazinin 20 yıldır gruba ait olduğunu hatırlatan Emrah Ercan, “3. Köprü güzergahının belirlenmesi ve önemli projelerin bölgeye girmesiyle birlikte, bölgenin var olan potansiyeli daha da arttı. Yatırım yapmak için doğru zaman olduğuna karar verdik ve ParkONE projesini hayata geçirdik” dedi.



Foto: (Soldan Sağa) Space Mimarlık ve Tasarım  Şirketi’nin sahibi Mimar M. Kaan Çetinkaya, Avrupa PY, YKB Ediz Giray, Parkone Satış Koordinatörü Emrah Ercan, Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt Şirketi Finans Koordinatörü  Bekir Aykaç

85 konutluk butik proje

ParkONE’ın butik bir  lüks konut projesi olduğunu söyleyen Emrah Ercan, konuşmasına şöyle devam etti:

“ParkONE, bahçe dubleks, çatı dubleks ve tripleks villa olmak üzere  üç farklı tarzda konut seçeneği sunacak. 85 birimlik konut üretiminin yapılacağı ParkONE projesinin ilk etabında 14 adet tripleks villa,15 adet bahçe dubleksi,15 adet çatı dubleksi bulunmaktadır. Tripleks villalar 279-293m2 arasında, bahçe dubleksleri 205-254m2 arasında, çatı dubleksleri ise 189-229m2 arasında bir büyüklüğe sahip olacak. Bahçe dubleksleri ve tripleks dairelerin bahçe alanları 114-385m2 arasında olacak. Mimari açıdan bölgenin en farklı projeleri arasında yer alacak olan ParkONE’ın 12.000 m2’ye (12 Dönüm) yayılan yeşil alann içinde bulunan sosyal tesislerinde yüzme havuzu, hamam, sauna, yoga-pilates stüdyosu, GYM, çocuk oyun kulübü, tenis kortu, cafe-restaurant yer alacak.”

Firma olarak markalı konut üretimine devam edeceklerini söyleyen Emrah Ercan, “Bölgede şu an 160 dönümlük arsa stoğumuz var. ParkONE’ın ardından  diğer  projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Fiyatlar 359 bin dolar  ile 772 bin dolar arasında

Projede yer alan konutların satış fiyatına ilişkin bilgi veren Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt Şirketi Finans Koordinatörü  Bekir Aykaç,  “Bahçe dubleks dairelerin satış fiyatları 428.000 ile 630.000 dolar; çatı dubleks satış fiyatları 359.000 ile 535.000  dolar; tripleks villaların satış fiyatları ise 600.000 ile 772.000 arasında  olacaktır” dedi.

Yeni yatırımcı profili, farklı mimari

ParkONE projesine danışmanlık hizmeti veren Avrupa PY Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, bölgenin yatırımcı profilinin değiştiğine dikkat çekerek,  “İstanbul geneline baktığımız zaman bölgeye yeni bir yatırımcı anlayışının geldiğini görüyoruz.

Mimarisi ve peyzaj düzenlemesi ile bölgenin en farklı projelerinden bir olmaya hazırlanan ParkONE Projesini tasarlayan Space Mimarlık ve Tasarım  Şirketi’nin sahibi Mimar M. Kaan Çetinkaya, projenin hem formal hem de fonksiyonel olarak farklılık yarattığını anlattı. Doğa ile iç içe olan bir arazide doğal formlara atıfta bulunan bir mimari ile yapılaşmanın doğa içinde erimesini hedeflediklerini söyleyen Kaan Çetinkaya, “Bu da kullanıcının doğal ortamdan soyutlanmamasını ve yapının hem çağdaş ama aynı zamanda doğaya ait  hissedilmesini sağlamaktadır” dedi. Kaan Çetinkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Projede doğanın,  peyzajın üzerinden başlayan natural formlar, nispeten tradisyonel bir mimari kütleyi sarmalamaktadır. Binaların arka cephelerindeki kubik kütleler ve taş doku ve bu tas kütle üzerindeki pencereler ve açıklıklar tradisyonel yapıları sembolize etmektedir. Ancak ön bahçeleri ve yansıma havuzlarını tanımlayan  hücresel  doku bu tradisyonel kütleleri sararak çağdaş ama organic bir yapı oluşturmaktadır. Bu haliyle projeye kısmen hibrit bir tasarım diyebiliriz. Bu bağlamda konut yapılarının temelinde konvansiyonel formlarla bir  planlanlama yer almaktadır. Buda kullanıcının bir evden beklentilerini ve  genel alışkanlıklarını devam ettirmesini sağlamaktadır. ParkONE her ne kadar avangard bir mimari proje olsa da fonksiyonellik açısında titizlikle yapılan bir araştırmanın sonucudur.”

Yeni yatırımcı profilinin mimari anlayışı değiştireceğini de söyleyen Kaan Çetinkaya, “Bilinçlenen ve eğitim düzeyi artan, dünyada neler olup bittiğinin farkında olan yatırımcı yıllardır aynı şekilde arz edilen ürünlerden daha çağdaş, daha iyi, ve diğerlerinden fark yaratan ürünlere ilgi gösteriyor. Bu durum farklıyı ve daha özel bir ürün üretmek isteyen müteahhitlerin de, hayatı sorgulayıp konseptlerini sağlam zeminlere oturtan, yaratıcı mimarlarında, çalışıp ideallerini ortaya koymalarına imkan sağlıyor. Bu da genel olarak yaşam kalitesini artırıyor” diye konuştu.