Macunköy'de CHP Yıkımı



Ankara Macunköy'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir ayda yaklaşık 50 ev yıkıldı. Önceki günlerde yaşanan yıkımda ise bir ev, halk içindeyken yıkımına başlandı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Macunköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evlerin yıkımı sürüyor.
 
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın 3 bin 500 konutluk büyük bir projenin ihalesini TOKİ'ye vermeyerek kendilerinin yapacağını söylediği Macunköy'de bir aydır yaklaşık 50 ev yıkıldı. Önceki günlerde yaşanan yıkımda ise bir ev, halk içindeyken yıkımına başlandı, bir çocuk yaralandı.
 
Yıkım kapsamında olan daha onlarca ev var. Macunköy halkı, yaşadıklarını anlattı.
 
DAVA BİTMEDEN YIKIM BAŞLADI

Ali Sabancı, yıkımlara karşı dava açtıklarını ve yargı sürecinin tamamlanmadığını belirtti. Sabancı, "Burada oturan halk hep gariban kesim. Bu insanlar nereye gidecek? Bu insanların kira verecek durumları yok. Ne yapsınlar, hırsızlık mı yapsınlar? İnsanların evleri, iş yerleri yıkılıyor. Türkiye'nin hali hiç iyiye gitmiyor" dedi.
 
Bayram Ümit ise yıkımların usulsüz olduğunu ifade etti, davaların devam etmesine rağmen evlerinin haber verilmeden yıkılmak istendiğini söyledi. Ümit, "Dün eşimle çoluk çocuğumun üzerine dozerleri sürmeye çalışıyorlar. Zabıtaların şiddetine maruz kaldık" dedi.
 
'BELEDİYE BAŞKANI KANDIRDI'


Önce kendilerine, 3+1 ev verileceğini, sonra bunun 1+1'e kadar düşürüldüğünü anlatan Ümit, CHP'li Belediye Başkanı'na tepki gösterdi: "Şimdi bizi 60-70 milyar borçlu çıkarıyorlar. Yenimahalle Belediye Başkanı seçim öncesi gelip konuşmalar yaptı. 'Beni seçin, ben gelirsem size tapu vereceğim' dedi. Ancak şimdi bin çevik kuvvetle mahallemizi yıkmaya çalışıyorlar. Bu bir kıyımdır. Biz CHP'ye oy verdiysek böyle mi olmak zorunda?"
 
Bayram Ümit, zabıta ekiplerinin kurduğu 10 kişilik A Takımının önüne gelen herkesi dövdüğünü belirtti, yıkım esnasında bazı insanların yaralandığını hatırlattı.
 
12 EYLÜL'DEN DAHA FAZLA ZULÜM


Kadir Uzun, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra konut sahibi olduklarını, ancak bugün 12 Eylül'den daha fazla zulüm edildiğini söyledi. "12 Eylül darbesinin düşmanıyım" diyen Uzun, belediyenin yapacağı 3 bin 600 konuttan 600'ünü bile mahalle halkına vermeyeceğine işaret etti.
 
Uzun, "Biz burada hak sahibiyiz. Belediye Başkanı hakkımızı vermiyor ancak biz sonuna kadar direneceğiz. Biz tapu tahsisliyiz. Onu da tapu olarak gördüklerini söylüyorlar. Ama böyle görmüyorlarsa söylesinler. Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kıbrıs'a gezmeye gidiyor. Evlerimizi yıkıp konut yapmak için Fransa'ya kadar gidiyor. Fransız sistemi yapacakmış buraları. Bizim başka bir yerimiz yurdumuz yok. Ancak onların yerleri yurtları çok, sıkışınca ABD'ye, İngiltere'ye, Fransa'ya giderler" diye konuştu.