Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Ticaret Borsası (KTB) üyelerinin TSE'nin deney ve kalibrasyon hizmetlerinden daha ucuz yararlanabilmesi için KSO binasında gerçekleştirilen porotokol imza törenine konuşan Hulusi Şentürk, ülkeler arasında dolaşan mal ve hizmetlerin en az yüzde 80'inin standardizasyon hizmetlerine tabi ürünler olduğunu söyledi.
Standartsız bir dünyanın mümkün olmadığını belirten Şentürk, "Standartlar aynı zamanda güvenliğimizi sağlıyor. En son asansörde bunu gördük. Asansörlere muayeneye girdiğimizde yüzde 63'ü olumsuz çıktı. Bunlar, vatandaşlarımız her ay bakım parası verdiği asansörlerdi. Bu muayene yapılınca, bakım firmalarının üzerine gidildi. İkinci periyot bakımı yapılınca olumluluk oranı yüzde 17'den yüzde 81'e çıktı" diye konuştu.
Hulusi Şentürk, standartların, ekonomik rekabetin en önemli unsuru haline geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Dünyada birçok kuruluş, kendi yakaladığı kalite seviyesinin standarda dönüştürülmesi için mücadele ediyor. Bunu başardığı zaman da pazara hakim oluyor. Özellikle bu mücadeleyi Amerika, Alman, İngiliz ve Fransız kuruluşlar veriyor. Almanya 2000'de standartlar ekonomiye ne katıyor diye araştırdı. Almanya'nın yıllık ekonomik büyümesinin yüzde 27'si standartlar yoluyla gerçekleşiyor. Yani ülke yüzde 4 büyüyorsa bunun yüzde 1'i standartlar yoluyla gerçekleşiyor. Türkiye küresel güç olacaksa, iş adamları dünyada marka olup uluslararası şirkete dönüşecekse hedef pazarlarda stardart altyapıyı kurmamız gerekiyor".