Konutta 'Faiz İndirimi' Fırsatçılığı

(Fotoğraf: AA)

Ziraat Bankası'nın konut kredi faizlerinde indirime gitmesinin ve faizlerin düşeceğine yönelik beklentilerin artmasının ardından fırsatçılar harekete geçti.

Emlakçılar, konut piyasasının canlanacağı beklentisi ile ilandaki evlerin fiyatlarına bir günde fahiş zamlar yaparken bazıları ise ilanlarına 'faizler düştüğünde fiyat artacaktır' açıklaması ekledi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla faizlerdeki olası düşüşü fırsata çevirmek isteyen bir ilanı paylaşarak tepki gösterdi.

İlanın açıklama bölümünde yer alan "Fiyatımız bir ay için geçerlidir, faizler düşmeye başladığında fiyatımız artacaktır" ifadesi dikkat çekti.

Cibre bir önceki paylaşımında da "Faiz indiriminden korkulmasını ve negatif olduğunun düşünülmesini doğru bulmuyorum. Öncelikle, şu anki faiz artık enflasyonist etkiye sahip" ifadelerine yer vermişti. "Bu faiz bize yarardan çok zarar verici konumda" diyen Cibre, "Faiz indirecekler diye maliyetinde değişim olmamış konuta, arabaya, malına bugünden zam yapanlar da fırsatçıdır." ifadelerine yer verdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bir günde 1 milyon 750 bin TL zam yapan olmuştu
Diğer bir yandan Ziraat Bankası'nın konut kredi faizlerinde indirime gitmesinin ardından bir günde ilan fiyatını 1 milyon 750 bin TL artıran emlakçılar da olmuştu.

Durumun fark edilmesi ve sosyal medyada tepki toplamasının ardından Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı X üzerinden konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

Gürcan, bir günde ilan fiyatını 1 milyon 750 bin TL artıran emlakçıya 100 bin TL ceza verildiğini kaydetmişti.