Kentin Mimarları ve Filmler



Dünya Mimarlık Günü tüm dünyada her yıl ekim ayında Uluslararası Mimarlar Birliği’nin 1.200.000 üyesi ile kutlanıyor. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin bu günü kutlamak amacıyla 2007’den itibaren her yıl düzenlediği Mimarlık ve Kent Şenliği etkinlikleri arasındaki İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali başta mimarlar olmak üzere bu alana ilgi duyan herkesin aktif olarak katılımını sağlamayı, mimarlık ve kent konularında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımlara teşvik etmeyi amaçlayarak beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturuyor.

Festival kapsamında ulusal ve uluslararası olmak üzere iki kategoride yarışmalar düzenlenecek ve bu yıl ek olarak Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle İstanbul temalı filmler arasından seçilecek filmlere de özel ödül verilecek. Festival süresince konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanların ortak bir platformda buluşturarak düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenecek.

YARIŞMA KOŞULLARI

Yarışmaya başvuru koşullarına göre belgesel ve canlandırma türünde üretilmiş, mimarlık ve kent konularını işleyen, son 2 yıl içinde üretilmiş ve süresi 60 dakika ile sınırlı filmler katılabilecek.

Orijinal dili Türkçe olan filmler İngilizce altyazılı, orijinal dili Türkçe olmayan filmler ise Türkçe altyazılı olarak teslim edilecek. Yarışmaya katılacak filmlerin, Düzenleme Kurulu’na 2 adet DVD Pal kopyası teslim edilecek. Ön izlemede teknik bir sorun oluşması durumunda yönetmen en geç 24 saat içinde yeni bir kopyayı jüriye teslim etmediği takdirde film değerlendirme dışı bırakılacak. Katılımcılar birden çok filmle yarışmaya katılabilecek. Yarışmacı, Düzenleme Kurulu’na film kopyaları ile birlikte, içinde, yarışma başvuru formu, filmden 2 adet fotoğraf, 1 adet yönetmen fotoğrafı, yönetmenin Türkçe ve İngilizce biyografisi, filmin Türkçe ve İngilizce kısa öyküsü bulunan 1 adet CD teslim edecek.