Kastamonu’nun 93 Yıllık Tarihi Dijital Ortama Taşınıyor



Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’nin global markası Kastamonu Entegre, Kastamonu’nun 93 yıllık tarihini dijital ortama taşımayı hedefleyen projenin sponsoru oldu. Proje kapsamında 1929’dan bugüne Kastamonu’da yayımlanmış tüm gazeteler dijital ortama aktarılacak. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayata geçirilecek proje şehrin tarihini gelecek nesillere taşıyarak toplumsal hafızayı korumayı amaçlıyor. İl Halk Kütüphanesi’ndeki 1010 ciltte 450 bin sayfalık gazete arşivi bulunuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, yarım asır önce ilk üretime başladıkları ve adını aldıkları Kastamonu şehrine büyük saygı ve sevgi duyduklarını vurgulayarak şunları ifade etti: “Kastamonu, tarihi, sosyal ve kültürel yapısı, alternatif turizm merkezleri, coğrafi işaret haline gelmiş tarımsal ürünleri ile muazzam değerlere sahip bir şehir. Sadece Türkiye değil, dünya tarafından keşfedilmeyi, ziyaret edilmeyi hak eden doğal ve tarihi bir miras taşıyor. Biz şirket olarak Kastamonu adını taşımaktan gurur duyuyor, faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde ve satış yaptığımız tüm dünya pazarlarında Kastamonu’nun daha fazla tanınması için çalışıyoruz. Elbette biliyoruz ki bir şehrin değerini korumak ve artırmak için her şeyden önce belleğine, kültürüne sahip çıkması gerekir. Kastamonulu gazeteciler, idareciler bu konuda o kadar bilinçliler ki İl Halk Kütüphanesi’nde 93 yıllık bir arşiv oluşturmuşlar. Şimdi de onu korumak ve ölümsüzleştirmek için dijital ortama taşıyacaklar. Kastamonu Entegre olarak bu projenin destekçisi olmak bizim için onurdur.”

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ni bu anlamlı proje için tebrik eden Yıldız, “Biz Kastamonu Entegre olarak bu şehrin doğasına, tarihine ve değerlerine sahip çıkmak, insanına hizmet etmek için her zaman buradayız, hep burada olacağız. Kastamonu’yu geleceğe hep birlikte daha güçlü taşıyacağımızdan, tüm dünya için yatırım ve turizm anlamında bir cazibe merkezi yaratacağımızdan hiç kuşkum yok” diye konuştu.

Bu kapsamlı projeyi Kastamonu Entegre’nin sponsorluğu sayesinde hayata geçirebildiklerini vurgulayan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz şunları ifade etti: “İlimizin güçlü bir yerel basını var. Bir şehrin tarihini kayda geçirmek, sosyal ve kültürel değerlerini korumak, geliştirmek için yerel gazeteler en kıymetli başvuru kaynaklarıdır. Yerel gazetelerimiz 93 yıldır İl Halk Kütüphanesi’nde düzenli olarak arşivleniyor. Kütüphanemizdeki bu son derece kıymetli hazineyi korumak da yine bizim görevimiz. Arşiv aynı şekilde duracak ancak herhangi bir riske karşı aynı zamanda dijital ortama da kopyalanacak. 50 küsur yıldır Kastamonu’ya hem istihdam sağlayan hem de kültürel, sosyal tüm çalışmalara gönülden destek veren Kastamonu Entegre bizi bu projemizde de yalnız bırakmadı, destekledi. Kastamonu Entegre’ye gönülden teşekkür ederiz.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

Geri Dönüşüm Bahçeleri tamamlandı, Oyuncak Kütüphanesi yolda
Kastamonu Entegre, ilk üretim tesisinin yer aldığı Kastamonu şehrinin hem ekonomik hem de sosyal gelişimine katkıda bulunuyor. Şirket, 2019’da kutladığı 50. kuruluş yıldönümünde 50 okulu kapsayan Geri Dönüşüm Bahçeleri projesini başlamıştı. Kastamonu Entegre, proje kapsamında âtıl malzemelerden üretilen renkli bahçe mobilyalarını 50 okula bağışladı. Kastamonu Entegre, şehrin ilk Oyuncak Kütüphanesi’ni açmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

 

*

Kastamonu Entegre Hakkında

Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asırdır kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır.

Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük beşinci şirketi olmuş, Avrupa’da ilk dört üreticisi arasına girmiştir. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisinden biridir. Dünya laminat parke üretiminin %6’sını tek başına gerçekleştirmektedir. %30 pazar payı ile Türkiye’nin sektör lideri olan Kastamonu Entegre; aynı zamanda Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100 ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisidir. Cironun %60’ı yurt dışındaki tesislerden ve ihracattan elde edilmektedir.

1,7 milyar dolarlık cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde 6 binden fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6,5 milyon m³/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4.500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 firma arasındadır. “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” unvanına sahip Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısıdır.

Kastamonu Entegre, Türk Standartları’na uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB Faz II ve F**** standartlarında üretebiliyor. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir.