Antalya Limanı Çok Pahalı Geldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılacak Antalya Limanı için belirlenen 74 milyon Amerikan Doları muhammen bedelin, beklenenin çok üzerinde olduğu bildirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Antalya Limanı Ortak Girişim Grubu Sözcüsü Kemal Özgen, TMSF tarafından 74 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan limanın fiyatının, beklenenin çok üzerinde olduğunu söyledi. Antalya Limanı'nın muhammen bedelini 50 milyon dolar olarak tahmin ettiklerini belirten Özgen, limanın 7 yıl önce 29 milyon dolara satıldığını hatırlattı. Antalya Limanı'ndan üç kat daha büyük kapasiteye sahip İskenderun Limanı'nın 80 milyon dolara satıldığını kaydeden Özgen, 'Antalya Limanı'nın 74 milyon dolar edeceğine inanmıyorum. Önümüzdeki hafta Ortak Girişim Grubu temsilcilerini toplayıp bir karar vereceğiz' dedi.

Özgen, şöyle devam etti: 'Bu rakama Antalya Limanı'na ciddi bir talep olmaz. Zaten şu ana kadar Antalya'ya talip olduğu söylenen isimlerin de gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Moralimiz bozuk değil. Burası Antalya... Eğer, Ortak Girişim Grubu bu koşullarda ihaleye katılmayı isterse, katılırız. Kredi bulunması konusunda da girişimlerimiz var. Çünkü liman işletmeciliği uzun vadede karlı bir yatırım. Antalya Limanı için belirlenen 74 milyon dolar muhammen bedel, beklenen fiyatın çok üzerinde.'

Ortak Girişim Grubu içinde; Vural Öger'e ait Öger Turizm Şirketi, Alman AIDA, Costa ve Prencies firmalarının ortak şirketinin de olduğunu ifade eden Ortak Girişim Grubu Sözcüsü Özgen, 'Alman AIDA, Costa ve Prencies firması bize teklif getirdi. Kruvaziyer gemi işletmeciliği ile diğer bölümlerin işletilmesi konusunda görüşmelerimiz devam ediyor' diye konuştu. Yönetimi TMSF'de bulunan Antalya Limanı, 15 Haziran'da 74 milyon dolar muhammen bedel ile satışa çıkarılmıştı.