Kartal'ın Tanıtımı için Aynı Platformda Buluştular



Foto (sol baştan): Kerem Alkin, Altınok Öz, Ziya Yılmaz, Ali Dumankaya, İnanc Kabadayı, Turgay Tanes, Cemalettin Satoğlu

Kartal’da projesi olan 5 gayrimenkul firmasının oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına başladı. Platform, ilçede gerçekleştireceği etkinliklerle ve iletişim çalışmalarıyla Kartal’ı dünyaya tanıtacak. Kartal Bölge Platformu'nun tanıtım çalışmaları kapsamında yapılacak en önemli etkinliklerden biri de dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Dubai Cityscape Fuarı’na katılmak olacak.

Platformun çalışmaları ve hedefleri, Pendik Greenpark Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Kartal Bölge Platformu'nun kurucu üyeleri DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H.İnanç Kabadayı, Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes'in hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz; Kartal'ın yaşadığı dönüşüme vurgu yaptı. Kartal'ın gerçek anlamda kentsel dönüşümle 2009 yılında tanıştığını anımsatan Öz; bu tarihten itibaren ilçe sakinlerinin beklentilerini anlamak ve sürece dail etmek için 'dönüşüm toplantıları'nı başlattıklarını, kayıt altına alınan buluşmaların kaydedilen gelişmeyi belgelemek için kitaplaştırıldığını aktardı. 'Önce tapu sonra dönüşüm' diyerek bugüne kadar 2000 kişinin tapu sorununu çözdüklerini kaydeden Öz; ayrıca ilçedeki 359 sitenin depremselliğinin analiz edildiğini ve öncelikle yönetmeliğe uygun olmayan 159 sitenin dönüşüm modelleri üzerinde çalışıldığını sözlerine ekledi. Deprem Dönüşüm Müdürlüğü ile kentsel dönüşümün önünü açtıklarını ifade eden Öz, bu dönem sonuna kadar 100 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Öz, kentsel dönüşümün sosyal boyutunu da ihmal etmediklerine dikkat çekerek; bu yöndeki planlamalarını da TAK Kartal ile yaptıklarını söyledi.

Ziya Yılmaz: Kartal, Zincirlikuyu-Maslak aksına alternatif olabilir

Maltepe, Kartal ve Pendik bölgesinin kendileri için bir üs olduğuna işaret eden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da, devam eden projeleriyle birlikte bölgeye yaklaşık 6 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını aktardı. Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasıyla birlikte şehir içindeki tek havalimanının Sabiha Gökçen olacağına dikkat çeken ve ayrıca bölgenin uzun sahil bandının da bir çekim unsuru olduğunu belirten Yılmaz; büyük metrekareli arazi stoğuyla birlikte Kartal ve bölgesinin Zincirlikuyu-Maslak aksına alternatif olabilecek bir potansiyeli
olduğunu aktardı. "İnsanlar Kartal’dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev satın alıyorlar" diyen Yılmaz, Kartal’ın ve çevresinin hem bugününün, hem de yakın geleceğinin parlak olduğunu vurguladı.

Ali Dumankaya: Kartal, İstanbul'un yeni merkezi olacak

Ziya Yılmaz'dan sonra söz alan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ise, bölgenin öne çıkmasında ulaşım alt yapısının zenginliğinin rolü üzerinde durdu. Kartal’a ve çevresine son 10 yılda toplu ulaşım ve alt yapı konusunda büyük yatırımlar yapıldığını belirten Dumankaya; bölgeye olan inançlarını, "Kartal, İstanbul'un yeni merkezi olacak. Biz, bölgenin potansiyeline olan inancımız nedeniyle, devam eden projelerimizin dışında 4-5 farklı noktada yeni yatırımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz" sözleriyle dile getirdi. Kartal'da şu anda 50-60 yatırımcının proje yaptığını aktaran Dumankaya, önümüzdeki dönem için 30 milyar dolarlık bir yatırımın beklenebileceğini sözlerine ekledi.

H. İnanç Kabadayı: Kartal yabancı yatırımcılar için de bir üs

Kartal'ın yabancı yatırımlar açısından potansiyeline dikkat çeken EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı da, bölgeye olan yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığını, Kartal'ın onlar için de bir üs olmaya başladığına vurgu yaptı. Kartal'ın, GYODER raporlarında da vurgulandığı gibi İstanbul'da gelişmeye açık üç bölgeden biri olduğuna dikkat çeken Kabadayı; "Hem endüstriye açık alanı, hem modern yapılaşmaya müsait meskûn mahalleri ve hem de denize kıyısı olması sebebiyle Kartal, Anadolu Yakası’nın yaşam merkezi olmaya adaydır. Kartal, gayrimenkul sektörünün yerli ve yabancı temsilcilerinin gözünde bölgenin yatırım yapılabilir modern bir merkezi olma yolunda ilerliyor" şeklinde konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Turgay Tanes: Kartal, ‘altın çember’in başkenti olacak

Marmara Bölgesi'nde hayata geçirilen mega ulaşım projelerine vurgu yaparak, Kartal'ın, detayları ilk kez Fransa'da MIPIM'de açıklanan 'altın çember' için taşıdığı öneme işaret eden İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes de şunları söyledi:

"Marmara Bölgesi’ni ve yapılan büyük devlet yatırımlarını, ‘Golden Ring’ yani ‘Altın Çember’ olarak niteliyoruz. ‘Altın Çember’de, Güney Marmara’yı ve Kuzey Ege’yi de kapsayan büyük bir alandan bahsediyoruz. Bu alanda Kuzey Marmara Otoyolu, 3. havalimanı, 3. köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul – Ankara yüksek hızlı tren hattı yer alıyor. Bu doğrultuda bölgede gayrimenkul sektörü için altın bir çember oluşuyor. Kuzey Ege ve Güney Marmara'nın birleşmesi, ekonomik üst yapıyı yeniden şekillendirecek bir gelişme. Kartal ise bu yatırımların tam merkezinde olması nedeniyle Golden Ring’in başkenti konumunda".

Cemalettin Satoğlu: Kartal İstanbul'un modern yüzü olacak

Dönüşümün mimari yönüne dikkat çeken Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ise, üç farklı medeniyete başkantlik yapan İstanbul'da yapılacak her projenin özel olması gerektiğinin altını çizdi. İstanbul'un genelde tarihi yapılarıyla öne çıkan bir kent olduğunu belirten Satoğlu, "Biz, Kartal'ın İstanbul'un modern yüzü olmasını hedefliyoruz; bu nedenle Zaha Hadid, Libeskind gibi dünyaca tanınmış mimarlarla projeler geliştiriyoruz" diye konuştu ve ekledi:

"Her geçen gün değişen ve gelişen Kartal’da önemli olan bugün güzel görünen projeler yapmak değil, burada yaşayacak insanların ihtiyaçlarını gözeterek proje tasarlamak ve bundan 50 yıl sonra bile bölgeye kalıcı eserler bırakmak gerekiyor".