Kilit üreticisi Kale Kilit, kuruluşunun 60. yılını da pazar lideri olarak kutluyor. Türkiye’de her 3 evden 1’inin tercihi olan Kale Kilit, dünyada 100’ün üzerinde ülkeye ulaşıyor. 2012 yılında yaptığı 60,7 milyon dolarlık ihracatıyla metal eşya kategorisinde 7 kez üst üste ihracat şampiyonu olan Kale Kilit’in hedefi Türkiye’deki liderliğini global pazara taşırken; bir dünya markası haline gelmek.
Kale Kilit’in 60. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, “1953 yılında, 40 metrekare atölyede başlayan Kale Kilit yolculuğumuz, bugün 35 bin metrekareye yayılan Türkiye’nin ilk entegre teknolojik kilit fabrikasında devam ediyor. 2 bin çalışanımızla, günde 100 binin üzerinde kilit ve silindir üretim kapasitemizle faaliyet göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Dünya markası hedefine 35 milyon dolar yatırım
Dünya çapında bir marka olma hedefi doğrultusunda son 3 yılda 35 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Özgür, buna paralel olarak üretim kapasitesini de yüzde 30 artırdıklarını belirtti. Kale Kilit’in bu yılki ciro beklentisinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu ifade eden Özgür, “Önümüzdeki yıl ise entegre güvenlik anlayışına paralel yeni ürünler ve yeni makine yatırımlarıyla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Katma değerli ürünlerle Avrupa’yı fethediyor
Hedefleri doğrultusunda kararlı adımlarla ilerlediklerini belirten Özgür, satışlarının yüzde 60-65’ini iç pazara, yüzde 35-40’ını ise yurtdışı pazara yaptıklarını belirtti. Burkina Faso’dan, Kolombiya’ya kadar 100’den fazla ülkeye ihracat yaptıkları anlatan Özgür, Türkiye’nin kilit ihracatının yüzde 70’ini Kale Kilit’in gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Yurtdışında Çin Şangay’da ve Birleşik Arap Emirlikleri Dubai’de ofis açtıklarını belirten Özgür, 10 yıl öncesine kadar Uzak Doğu ve Afrika ülkelerine ihracat yaptıklarını; ancak son dönemde Avrupa ülkelerine yoğunlaştıklarını belirtti.
Katma değerli ürünlerle birlikte Avrupa’da tercih edilen marka haline geldiklerini vurgulayan Özgür, “Kale Kilit, pek çok Avrupa ülkesinde kalitesinden dolayı tercih edilen İtalyan ürünleriyle yarışır hale geldi. Kilit sektöründe dünyanın en büyüğü İtalya’nın hakim olduğu pazarlarda onlara rakip olmaya başladık. Yurtdışı pazarına yönelik ürünlerimizin yüzde 99’unu da Kale Kilit markasıyla üretiyoruz” dedi. Kale Kilit’in ihracat yaptığı ülkeler arasında Çin’in de bulunduğuna dikkat çeken Sedat Özgür, tüm dünya Çin’den ürün alırken bu ülkeye ihracat yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
“Türkiye’de uygulanan en üst güvenlik seviyesi Kale Kilit’te”
Sedat Özgür’ün ardından söz alan Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kenan Kızıltan ise inovatif ürünlerle ilgili bilgi verdi. Kızıltan, “Kısa bir süre önce başladığımız elektronik ile mekaniğin bir arada olduğu ürünlerinin üretimini gelecek dönem artırmayı hedefliyoruz. Göz okuyan ürünler, sese duyarlı güvenlik önlemleri gibi yeni teknolojileri ülkemize kazandıracağız. Bu ürünlerle ilgili hedefimizde gelişmekte olan ülkeler var. Yatırımlarımızı sürdürerek farklı ülkelerde büyümeye ve ihracatımızı daha da geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.
60. yılında 'Kale Alarm Silindiri'yle dünyada bir ilke imza attı
Entegre güvenlik sistemleri anlayışıyla müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerinin her zaman önünden gitmeyi hedeflediklerini belirten Kızıltan, Kale Kilit’in 60. yılında da yeni ürünlerini piyasaya sunacağını belirtti. En yeni ürünün ‘Kale Alarm Silindiri’ olduğunu belirten Kızıltan, “Kale Alarm Silindiri, sadece Türkiye’de değil, dünyada da bir ilk” dedi. Kızıltan, en çok kullanılan hırsızlık yöntemlerinden biri olan silindirin kırılmasıyla gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına karşı geliştirilen kilidin, içindeki aktivasyon çubuğunun kırılmasıyla alarm devresini tetikleyerek yüksek güvenlik sağladığını anlattı.
Rakamlarla Kale Kilit
• Kale Kilit 60 yıldan bu yana sektörün lideri
• Türkiye’de her 3 evden 1’i Kale Kilit güvencesinde
• Ürünleri dünyada 100’ün üzerinde ülkede tercih ediliyor
• Kale Kilit’in 2013 cirosu yaklaşık 250 milyon dolar
• 2013’de toplam 36 milyon kilit üretti
• 2014 yılında üretimini yüzde 20 artıracak.
• 1953 yılında 40 metrekarelik atölyede başlayan yolculuğu bugün 35 bin metrekarelik bir alana yayılan Türkiye’nin ilk entegre teknolojik kilit fabrikasında devam ediyor.
• 2 bin kişilik çalışan ordusuyla günde 100 bin adedin üzerinde kilit ve silindir üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.
• 35 milyon dolar yatırım yaparak, üretim kapasitesini yüzde 30 artırdı
• Türkiye’de 2 binden fazla otelle iş ortağı
• Satışların yüzde 60-65’ini iç pazara, yüzde 35-40’ı yurtdışı pazarına yapılıyor
• Kalite testleri: Kilitler, kalite testi aşamasında sürgüler 50 bin, silindirlerde 100 bin ve mandallar 200 bin kez açılıp kapanıyor.
• Şifreleme bölümünde kilide verilen şifrenin tam 100 bin kombinasyonu mevcut.
• Türkiye’de üretilen ve güvenlik seviyesi 6.seviye olan yüksek güvenlikli kilitler sadece Kale Kilit’e aittir.
• Kale Kilit, son 7 yıldır İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri’nin (İMMİB) 'Metal Eşya' kategorisinde en çok ihracat gerçekleştiren firma ödülünü alıyor.