İstinye Üniversitesi “Mimarlarla Buluşmalar” Seminerleri



Türkiye’nin önde gelen mimarlarının katılımıyla gerçekleşecek ve 14 hafta sürecek "Mimarlarla Buluşmalar" etkinliği; ünlü mimarlar Levent Çırpıcı, Can Çinici, Cem Sorguç, Boğaçhan Dündaralp, Emre Torbaoğlu, Emre Erkal, Özgür Bingöl, Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Ömer Selçuk Baz, Erhan Vural, Ahmet Vural, Ahmet Alataş ve Emir Drahşan seminer verecek. Programın son iki haftasında ise, “So Mimarlık”tan Sevince Bayrak ile Oral Göktaş ve “PAB Mimarlık”tan Pınar Gökbayrak ile Burçin Yıldırım öğrencilerle bir araya gelecek.

28 Şubat 2019 günü Mimar Levent Çırpıcı’nın semineriyle başlayacak olan 14 haftalık programa katılan öğrenciler; aktif çalışan mimarların çalışma yöntemlerini, tecrübelerini ve alana dair düşüncelerini öğrenme fırsatı yakalayacaklar.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Mimarlardan Öğrenecekler
Mimarların çalışma yöntemlerini ve proje esnasında işledikleri süreçleri öğrenen öğrencilerin mesleki vizyonlarının genişleyeceğini belirten Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Kaya, geçen de sene benzer bir program uyguladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Mimarların anlatacağı konuları kendilerinin belirleyeceğini söyleyen Prof. Dr. Güzin Kaya, seminerlerin dışardan katılıma da açık olduğunu ve dileyen isteyen herkesin katılabileceğini hatırlattı.

Mimarlığa Dair Farklı Düşünceleri İlk Ağızdan Dinlemek Çok Önemli
Mimarlık öğrencilerinin analitik düşünceyi öğrenmesi gerektiğinin altını çizen Güzin Kaya, ‘’Öğrencilerimiz farklı deneyimlerle karşılaşarak yaratıcı taraflarını destekleyecek. Farklı düşünme biçimleri olduğunun farkına varacak.’’ sözleriyle seminerlerin önemine dikkat çekti. Konuk olacak mimarlardan kiminin hala elle çizim yapmayı tercih ederken, kiminin sadece yeni teknolojileri kullandığını belirten Prof. Dr. Güzin Kaya, ‘’Mimarlığa dair farklı düşünceleri, farklı yaklaşımları ilk ağızdan dinlemek çok önemli. Öğrencilerimiz Türkiye’de mimarlık mesleğinin nasıl işlediğini görme şansı yakalayacaklar. Mimarlık alan tecrübesinin çok değerli olduğu bir alandır’’ dedi.
Seminerlerin dışarıdan katılıma açık ve ücretsizdir.

Seminer Katılımcıları ve Program
28 Şubat 2019 Perşembe / Levent Çırpıcı
7 Mart 2019 Perşembe / Can Çinici
14 Mart 2019 Perşembe / Cem Sorguç
21 Mart 2019 Perşembe / Boğaçhan Dündaralp
28 Mart 2019 Perşembe/ Emre Torbaoğlu
4 Nisan 2019 Perşembe / Emre Erkal
11 Nisan 2019 Perşembe / Özgür Bingöl
18 Nisan 2019 Perşembe / Kerem Erginoğlu - Hasan Çalışlar
25 Nisan 2019 Perşembe / Ömer Selçuk Baz 
2 Mayıs 2019 Perşembe / Erhan Vural
9 Mayıs 2019 Perşembe / Ahmet Alataş
16 Mayıs 2019 Perşembe / Emir Drahşan
23 Mayıs 2019 Perşembe / SO Mimarlık: Sevince Bayrak - Oral Göktaş
30 Mayıs 2019 Perşembe / PAB Mimarlık: Pınar Gökbayrak - Burçin Yıldırım

*
İstinye Üniversitesi hakkında
İstinye Üniversitesi, “MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Üniversite, öğrencilerine var olan güncel ve geniş tabanlı tüm bilgileri aktarmanın yanısıra; her akademik bölüm için ayrı ayrı güçlü bir donanım sağlamayı ve eğitim-araştırma performansı ile ulusal ve global anlamda yeni bilgi üretimine katkıda bulunarak, Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedefliyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, bilimin sınırlarını genişletmeyi ve bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için paylaşmayı ve uygulamayı amaçlıyor. Öğrencilerini, MLPCare Grubu bünyesinde yer alan Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park hastaneleri başta olmak üzere, üniversitede edindikleri yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendiren İstinye Üniversitesi; geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini yetiştirerek, toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.