Sürdürülebilir ulaşım kapsamında bisikletin kent içi ulaşımdaki öneminin vurgulanması, bisikletin ulaşım sistemlerine entegre edilmesi, özel araç trafiğinin etkisi altına giren kentlerimizde güvenli bisiklet ulaşımı altyapısının oluşturulması gerekliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu Vizyon Geliştirme Çalıştayı”, 15 Eylül Pazartesi günü saat 09:30'da Studio-X İstanbul 'da gerçekleştirilecek. Çalıştay, İstanbul kent içi ulaşımında yetki sahibi yerel yönetimlerin ve konu üzerinde çalışmalar yürütmeken sivil toplum kuruluşlarının katılımına açık olacak.
EMBARQ Türkiye tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği ile hazırlanmakta olan “İstanbul'da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu” ile, mevcut bisiklet yollarının değerlendirilerek yerel yönetimlerin iyileştirme çalışmalarına katkı sağlanması hedefleniyor. Süreç içerisinde bisiklet kullanıcılarına uygulanacak anket çalışması ile bu kişilerin sorun, gereksinim ve beklentileri öğrenilerek; mevcut güzergahlara ilave yeni güvenli bisiklet yolları, sorumlu kurum ve kuruluşlara uygulama ve politika önerisi olarak sunulacak.
Yurtdışından uzmanlar deneyimlerini paylaşacak
Güvenli bisikletli ulaşımın tartışılacağı çalıştayda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, Danimarka’dan yol güvenliği denetimleri konusunda danışmanlık veren CONSIA Danışmanlık, OECD – Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, Almanya’dan güvenli yol işaretleyicileri üreticisi EVONIK, BKK Centre for Budapest Transport (BKK Budapeşte Ulaşım Merkezi) ve EMBARQ Türkiye’den uzman konuşmacılar bilgi paylaşımında bulunacaklar.
EMBARQ Türkiye Proje Yöneticisi Çiğdem Çörek Öztaş, çalıştaya ilişkin şu açıklamada bulundu:
“Çalıştaya katılan STK temsilcileri, belediye yetkilileri ve diğer ilgili kurum/kuruluş yetkilileri farklı kent ve ölçeklerde iyi uygulama örneklerini görecekler. Ayrıca, kendi sorumluluk alanları dahilinde ihtiyaç ve eksikliklerine farklı açılardan bakabilecekleri bir ortam bulacaklar. Öte yandan diğer katılımcılarla da etkileşim halinde bulunarak çalışılan konuya dair vizyon geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Bu çalıştay sayesinde katılımcılar,ulusal ve uluslararası katılımcılarla tanışarak farklı projelerde de ortak çalışma imkanı elde edecekler.”
Çalıştay programı için tıklayınız.