İstanbul'da Deprem Tartışması

Fotoğraf: AA

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ndeki (NKÜ) ‘Deprem ve Farkındalık Zirvesi yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, Zirve'de konuştu. Odatv’de yer alan habere göre; Türkiye'nin çevre ülkelere kıyasla deprem konusunda daha şanssız olduğunu aktaran Çelik, "Depremin kötü sonuçlarını maalesef ülke olarak bir çok kez yaşadık. Türkiye’de farklı yıllarda büyük depremler yaşandı. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem dünyada yaşanan en büyük beş deprem arasına girebilecek kadar kötü bir boyuttaydı" ifadelerini kullandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Marmara Bölgesi’nde deprem beklendiğini ileten Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Kahramanmaraş’ta ki, Adıyaman’da ki, Gaziantep’teki yapı stoku neyse aslında Türkiye’deki yapı teknolojileri birbirine çok yakın şehirlerde birbirinden şehircilik anlamında farklı olsa da, birbirine benzer tarafları var.

Dolayısıyla benzer tabloyu sadece burada değil, Bursa’da öyle, İzmir’de öyle… İstanbul’da 7 veya 7,5 üzerindeki depreme hazır olmayan bir yapı stoku var.

Tekirdağ ve Türkiye’deki diğer şehirlerdeki yapıların çoğu depremlere hazır değil. Bunda da devlet yapacağını zaten kendi imkanlarıyla yapıyor da ne yazık ki konutlarda büyük sıkıntı var.

Ne yazık ki sorunumuz konutlarda.”