Dünya mühendislik yazılım liderlerinden Bentley tarafından Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilen “BIM’in Önemi – Disiplinlerarası Bilgi Paylaşımı Konferansı”na konuşmacı olarak katılan Louis Becker, farklı coğrafyalarda yapılan projeleri kültürel bağlam ve yerellik üzerinden tartışmaya açtı.
Konuşmasını “İnsanlar için mekânlar yarattığımızı unutmamalıyız” diyerek açan Becker, kendisinin ve meslektaşlarının zaman zaman bunu unuttuklarını söyledi ve yaşayan mekânlar yaratmanın önemini vurguladı. İskandinav ülkelerinde gün ışığının çok önemli olduğunu belirten Becker, gün ışığı kullanımının mimari bir vurgu olduğunu söyledi. Henning Larsen Architects’in kurumsal yapısını dinleyicilere aktaran Becker, araştırmaya dayalı bir çalışma yöntemlerinin olduğunu ve bir departmanın tamamen sürdürülebilirlik çalışmalarına ayrıldığını ifade etti.
Danimarka’da hükümetle iş yapmak için BIM kullanılması gerektiğini söyleyen Becker, farklı fonksiyonlar içeren projeleri katılımcılarla paylaştı. Eğitim yapılarından önemli deneyimler kazandıklarını ifade eden Becker, sürekli öğrenen ve değişen mekânlar yaratmanın önemine dikkat çekti.
Becker, iklimsel zorlukları göz önünde bulundurarak geliştirilen projelerin yapıldıkları alanlarda nasıl birer nirengi haline geldiğini proje aşamaları üzerinden aktardı ve projelerin her aşamasında sürdürülebilirliği düşünmenin önemini vurguladı.
Çok işlevli yapılarda işlevlerin belirlenmesinde BIM’in hayati önem taşıdığını belirten Becker, coğrafyaların farklı iklimsel ve kültürel yapılarının o alanların sihri olduğunu ve bunu başarıyla ortaya koyan projelerin orada yaşayanlar için simgeselleştiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.
Proje Görselleri Kaynak: www.henninglarsen.com