ift Rosenheim Türkiye Laboratuarı'ndan Pencere Eğitimi



23 Haziran 2009'da resmi açılışı yapılan ift Rosenheim Türkiye laboratuarı, ift Rosenheim Almanya’daki 'Pencere Akademisi'ni örnek alarak pencere eğitimleri vermeye başlıyor. Başlangıçta 'meslek içi eğitim' olarak planlanan eğitim programına mühendis seviyesindeki personel alınacak. Eğitim programı hakkında bilgi veren Dr.O. Muzaffer Tamer, ift Rosenheim Türkiye'yi kurarken hiçbir zaman sadece İTT testleri yapmayı hedeflemediklerine değinerek, Küçükköy Endüstri Okulu'nda kurulan 15 öğrenci kapasiteli bölümün dışında Türkiye'de pencere eğitimi veren bir eğitim kurumu olmadığına dikkat çekti.

Eğitimlerin Mahmut Bey'deki merkezlerinde gerçekleşeceğini ve ift Rosenheim Akademisi'nden gelecek hocaların da katkıda bulunacaklarını anlatan Dr. Tamer, kontenjanların 12 kişiyle sınırlandırılacağını ve sadece bir firmanın mühendis seviyesindeki elemanlarını kapsayacağını söyledi. İki gün sürecek eğitimlerin teori ve pratiğe aynı derecede önem vereceğini belirten Dr. Tamer, ilk pencere temel eğitiminden sonra altı blok halinde geliştirilmiş eğitimler verileceğini, isteyenlerin blokların birkaç tanesini tercih edebileceklerini sözlerine ekledi. Dr. Tamer, "Eğer firmada eğitim görecek 10 eleman yoksa, birkaç firmaya bir arada da eğitim verilebilecek" diyerek, eğitilen personellerin dişli çark görevini yapıp firmalarındaki diğer personeli ve üretici bayileri eğiteceklerine vurgu yaptı.

Pencere eğitiminde başka neler olacak?

* Eğitime gelen firmalar birbirinin aynı iki adet pencere gönderecekler ve bunlardaki hatalar deney standında görsel olarak tespit edilecek.
* Eğitimde başarılı olanlara ROSENHEİM eğitim sertifikası verilecek.
* Eğitimin içeriği katılımcılara Türkçe olarak verilecek.
* Eğitimin son bölümü soru cevap şeklinde olacak.
* Eğitimdeki molalarda çay kahve ikram edilecek ve öğle yemeği verilecek.
* Eğitimler en az 10, en fazla 12 kişiyle yapılacak.
* Şahıs başına her iki günlük eğitim için 350  € talep edilecek.

Detaylı bilgi için: (0212) 445 40 06 - 08