Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Logo Yarışması Sonuçlandı



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açtığı yarışmada dereceye giren logolar düzenlenen törenle basına tanıtıldı. Bakanlık binasındaki törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bakanlık bürokratları, sendikacılar ve davetliler katıldı. Çalışma Bakanlığı'na özgün bir logo seçmek amacıyla düzenlenen yarışmada, Seyit Mehmet Buçukoğlu'nun kırmızı ve beyaz renklerden oluşan ve Türk bayrağındaki ay-yıldıza gönderme yapan çark ve yıldızlı logosu birinciliği kazandı.

İkinciliğe, yine Seyit Mehmet Buçukoğlu'nun başka bir eserinin layık görüldüğü yarışmada, üçüncülüğü Kasım Ertürk'ün, dördüncülüğü
Metin Ergün'ün, beşinciliği Murat Gül'ün, altıncılığı ise Burak Duman'ın tasarladığı logolar kazandı. Birinci seçilen esere 15 bin, ikinci seçilen esere 3 bin, üçüncü seçilen esere ise bin YTL ödül verilen logo yarışmasına, 445 kişi bin 29 logo tasarımıyla katıldı.

Seçilen Logo Tanımı:
'Kare', denge, stabilite ve sistematik yapıya sahip bir biçimdir; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sarsılmaz sistemini, gücünü ve devamlılığını vurgular. Bu güçlü 'kare' biçimin ortasında sunulan 'hilal' formunun, perspektifli olarak yer alması, içinde yıldızı kuşatması ve koruma altına alması tüm Türkiye'nin 'Sosyal Güvenlik'ini simgeler.

Logoda kullanılan 'çark ve yıldız', Türk Bayrağı'ndaki Ay-Yıldıza gönderme yaparak, Türk milletinin çalışkanlığını vatan aşkı ile bağdaştırır.

Bütünüyle logo: Türkiye'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik alanındaki başarısının, şafaklarda sönmeyecek olan Türk Bayrağı gibi ilelebet devam edeceğinin ifadesidir.