Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de sıklıkla yaşanarak can kayıplarına ve büyük ekonomik zararlara neden olan yangınlara karşı ürettiği pasif yangın durdurucu ürünleri ile fark yaratan Hilti, Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) tarafından hayata geçirilen Uluslararası Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Yangın Güvenliği Sergisi’nde yer aldı. Bu yıl yedincisi düzenlenen etkinlikte yangın ve güvenlik sektörünün paydaşlarıyla bir araya gelen Hilti Türkiye, uluslararası onayları alınan tüm yangın durdurucu ürün ve teknolojilerinin yanı sıra modüler askı ve destek sistemlerini de sergiledi.
Yangını hapsederek dumansız hava sahası oluşturuyor
Hilti’nin sergide tanıtılan pasif yangın durdurucu ürünleri; özellikle önlem yetersizliği sebebiyle konut, AVM, hastane, otel, fabrika, metro ve endüstriyel binalar başta olmak üzere tüm yaşam alanlarında büyük risk taşıyan yangınların önüne geçilmesinde belirleyici bir rol üstleniyor. ASTM ve EN gibi en zorlu uluslararası standartlara göre test edilmiş çok geniş ölçekli yangın durdurucu teknolojileriyle dikkat çeken Hilti, insan hayatını ve binaları yangından korumaya yönelik ürünlerin yanı sıra sunduğu üstün kalitede yazılım ve destek konusunda da profesyonellerden tam not aldı. Yapılan araştırmalar, yangın esnasında ölümlerin yüzde 60’ının duman zehirlenmesinden kaynaklandığını gösteriyor. Bu veriyi göz önüne alarak ürünlerini tasarlayan Hilti’nin pasif yangın durdurucu ürünleri, yangın sırasında yapıda meydana gelen boşlukları şişirerek kapatıyor ve yangını çıktığı yere hapsediyor. Bu sayede yangının sıçrayarak büyümesini önleyerek insanların kaçışını kolaylaştıran dumansız bir hava sahası oluşturuyor. Hilti’ninUL listeli yangın durdurucu ürünleri, enerji sektörü gibi tehlikeli iş kolları sınıfına giren alanlar ve endüstriyel tesisler başta olmak üzere pek çok farklı alanda önleyiciliği bir üst noktaya taşımayı hedefliyor.
Deprem sonrası çıkan yangınlarda da hasarı en aza indiriyor
Hilti’nin yangın durdurucu sistemleri, deprem anında gösterdiği direnç ve yüksek performansıyla da yangın ve güvenlik sektörünün paydaşları tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Alev, duman ve zehirli gazların yayılmasını dört saate kadar önleyen pasif yangın durdurucu bu ürünler, depremin hareketlerine uyum sağlayarak şok yük ve darbelerden etkilenmiyor. Deprem karşısında da dayanıklılığını ve işlevselliğini koruyan pasif yangın durdurucular, doğalgaz ve elektrik kaçağı gibi sebeplerle gerçekleşebilecek yangınların olası etkilerini de en aza indiriyor. Deprem konusunda sadece ekipmanlarıyla değil farkındalık çalışmalarıyla da fark yaratan Hilti Türkiye, yakın zamanda ülkemizin deprem gerçeğine dair bilinçlenmeye ve yeniliklere yönelik çalışmalar yapan Deprem Güçlendirme Derneği’ne de (DEGÜDER) üye oldu.
Yeni modüler askı ve destek sistem portfolyosuyla fark yarattı
Sergide yangın durdurucularının yanı sıra modüler askı ve destek ürünlerini de tanıtan Hilti Türkiye, özellikle de yapısal olmayan elemanların ve ekipmanların statik ve sismik askılamasında fark yaratan yeni modüler askı ve destek sistem portfolyosuyla ön plana çıktı. Ziyaretçilerinden yoğun ilgi gören ürünler, yüksek korozyon koruması sağlayan ve korozyona karşı kendini iyileştirme özelliği sunan Çinko-Magnezyum teknolojisyle katma değer yaratıyor. En önemlisi de yağmurlama hatlarında NFPA-13’e uygun statik ve sismik askılama yapılabiliyor.
*
Hilti ve Hilti Türkiye Hakkında
Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan yaklaşık 39 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nde 1941 yılında doğup, bugün yaklaşık 30 bin çalışanı ile global bir jenerik marka haline gelen Hilti, 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarına ilk kez 1982 yılında giren ve 15 yıl distribütörlük olarak temsil edilen Hilti, 1997 yılından bu yana ise Türkiye’de yüzde 100 yabancı sermayeli bir firma olarak faaliyetlerine devam ediyor. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Hilti Türkiye; başarısını bilgi, birikim ve inovasyon ile sürdürülebilir değer yaratan bir marka olmaya borçlu. Ekonomiye sağladığı katma değer dışında insan kaynakları alanındaki çalışmalarıyla da öne çıkan Hilti, Great Place to Work Enstitüsü tarafından belirlenen “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde yer alıyor. 2014-2021 yılları arasında “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” sıralamasında yer alan Hilti Türkiye, 2022 yılında da “100-249 çalışan sayılı şirketler” kategorisinde 6’ncı seçildi. Son olarak, Happy Place to Work tarafından Türkiye’de ilk defa 2022 yılında gerçekleştirilen 10’dan fazla sektörün katıldığı yarışmada da en mutlu 50 şirket arasına giren Hilti Türkiye başarısını bir kez daha kanıtladı.