HES’ler Sera Gölü’nü Bataklığa Çevirdi



Akçaabat ilçesinde, 1950 yılında meydana gelen heyelanın ardından oluşan ve doğal güzelliğiyle öne çıkan tabiat parkı Sera Gölü, azalan yağışlar ve hidroelektrik santralinin su tutması nedeniyle bataklığa dönüştü. Birgün'de yer alan habere göre; yüzeyinin büyük bir bölümü balçıkla kaplanan ve dere yatağına atılan çöplerin biriktiği gölde kirlilik oluştu, sivrisinekler üremeye başladı. Doğal güzelliğiyle öne çıkan gölü görmek için gelen yerli ve yabancı turistler, manzarayı görünce şaşkınlık yaşadı.

Trabzon’un doğası ve güzellikleriyle tanındığını söyleyen işletmeci Kaan Arda Öztürk, Sera Gölü’nün bataklığa dönüşen görüntüsü karşısında rahatsız olduklarını söyledi. Görüntünün kente yakışmadığını ifade eden Öztürk, “Böyle şeyleri görünce üzülüyoruz. Burası sosyal bir tesis. Burada herkes dinlenmeye geliyor, rahatsız olduktan sonra burada sosyal tesis olmasının bir anlamı yok. Güneş olunca buralarda sinekler oluyor. Bu gölün kirliliğine kesin bir çözüm bulunmalı” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Proje hazırlanıyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, yüzeyinde sürekli oluşan kirlilikle gündeme gelen Sera Gölü’ndeki sorununa kalıcı çözüm için çalışma yürüttüğü belirtildi. Ekiplerin hazırlayacağı koruma projesi ile göldeki kirliliğin önüne geçilmesi planlanıyor. Göl, daha önce de taşkınlar nedeniyle Sere Deresi’nin sürüklediği odun ve çöplerle dolmuştu. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri göz yüzeyini temizlemişti.