Merinos Kavşağı'na Soruşturma İzni

Danıştay 1. Dairesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kaçak olduğunu bile bile temelini attığı Merinos Kavşağı'yla ilgili AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin hakkında soruşturma açılmasına izin vermeyen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun kararının yürütmesini durdurdu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi Başkanı Lütfü Kırayoğlu, Merinos Kavşağı Uygulama İmar Planı ihalesinin Bursa Kültür ve Tabiat Valıkları Koruma Kurulu'nca onaylanmadan yapıldığı, kurulun değişiklik kararının da Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunulmadan da inşaata başlanıldığı gerekçesiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak Bakan Aksu, AKP'li Şahin hakkında soruşturma açılmasına izin vermemişti. Aksu'nun bu kararı üzerine Kırayoğlu, Danıştay'a başvurmuştu.

Kırayoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ile AKP'li kadroların, hukuku dikkate almadan, ''ben yaptım oldu'' mantığı ile hareket ettiklerini belirterek şunları söyledi: ''Üstelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 'Atacağınız temel kaçaktır' uyarısına karşın Bursa'ya gelerek bu temeli attı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de açılışını yaptı. Danıştay'ın kararı, Bursa'daki oldu-bitti anlayışların İçişleri Bakanı tarafından korunduğunun kanıtı niteliğindedir.''