Hafele'den Mühendislik Şirketi



Hafele, endüstriyel mobilya ve kapı üreticilerine dünya çapında hizmet verecek Hafele Mühendislik Hizmetleri Şirketini Almanya Köln’de yer alan Interzum Fuarı sırasında özel bir toplantı ile tanıttı. Almanya’da bulunan 4 üretim merkezine ek olarak Budapeşte’de satın aldığı yeni fabrikayla birlikte Hafele zaten üretici kimliğini güçlendirmişti. Şimdi ise endüstriyel üreticilere ihtiyaçları doğrultusunda ekonomik ve seri üretime uygun olan çözümler geliştirmek üzere bir mühendislik şirketi kurdu. Üreticilerin AR-GE ve ÜR-GE departmanlarının bir uzantısı olarak çalışacak olan şirket, dünya çapında tüm yenilikleri takip ederek, üreticilerin hazırladıkları yeni tasarımları işlevsel hale getiren akılcı aksesuarlar geliştirecek.



Türkiye’de de birçok endüstriyel üretici ile birlikte iş ortaklıkları yürüten Hafele Türkiye’nin kadrosu içerisinde konularında uzman 'Endüstriyel Satış Direktörleri' bulunuyor. Bu kişiler ürün tasarımından üretimine kadar üreticilerin süreçlerine dahil olarak, gerek mobilya ve kapı aksesuarları konusunda danışmanlık hizmeti veriyor, gerekse tüm dünyadaki gelişmeleri üreticilere aktarıyorlar. Bu hizmetlere ek olarak artık Hafele dünya çapında birlikte çalıştığı üreticilerin süreçlerini hızlandıracak ya da daha ekonomik hale getirecek aksesuar fikirleri geliştirerek, mühendislik hizmeti verecek.



Tüm dünyada Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 37 bölgesel merkezi ve yüzün üzerinde satış ofisi bulunan Hafele’nin toplan satışının dörtte biri endüstriyel müşterileriyle olan işbirliklerinden geliyor. Hafele’nin dünya CEO’su Sibylle Thierer, yeni yapılanan Hafele Mühendislik Şirketi ile birlikte bu oranı geliştirmeyi hedeflediklerini ve endüstriyel üreticilerin ana iş ortağı olmaya devam etmek istediklerini belirtti. Hafele’nin 88 yıllık geçmişi, dünya çapında sunacağı mühendislik hizmetiyle birleşince üreticilere artı değer katarak, bir sinerji elde edilebileceğinden de bahseden Thierer, kendi fabrikalarında ve ortak çalışılan üretim merkezlerinde üretilecek çözümlerin müşteriye özel ve benzeri olmayan ürünler olacağından, üreticilerin satışlarını da olumlu etkileyeceğini belirtti.