‘Gümüşlük Arkeolojik Merkez Olacak’



Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde üçüncü kez CHP’den belediye başkanlığına aday olan Mehmet Ülküm, beldeyi 100 yıl ileriye taşıyacak projelere imza atacaklarını söyledi. Ülküm 2500 yıllık antik Myndos kentini gün ışığına çıkarma projesinin devam ettiğini belirterek, “Yüzde 80’i toprak ve su altında olan antik kenti dünyanın en büyük arkeoloji parkı haline getireceğiz” dedi

Gümüşlük’e üçüncü dönem belediye başkanlığı için CHP’den aday olan emekli vergi dairesi müdürü 56 yaşındaki Mehmet Ülküm, projelerini şöyle anlattı:

12 ay turizm: 2500 yıllık Antik Myndos kalıntıları üzerine kurulu Gümüşlük’te üç yıl önce Bakanlar Kurulu kararı ve belediyenin desteğiyle ile başlayan kazı çalışmaları tamamlanacak. Belde Efes ve Aspendos gibi bir kültür kenti haline gelecek. Yüzde 80’i toprak ve su altında olan antik kenti yeniden günümüz insanı ile buluşturarak dünyanın en büyük arkeoloji parkı haline getireceğiz ve böylece turizmi yılın 12 ayına yayarak, Gümüşlük’ü kültür turizminin merkezi haline getireceğiz. Antik Myndos Kenti sayesinde her yıl 400 bin olan turist sayısını üç yıl gibi kısa sürede 800 bine çıkarmayı hedefliyoruz.

Altyapı tamamlandı: 2035 yılına göre imar planları yaptık. Cadde ve sokaklarımızda altyapı çalışmalarımız tamamlandı. Planlarımızı Gümüşlük’ün doğasını, bakirliğini, güzelliğini bozmayacak şekilde yapıyoruz. Gümüşlük’ü, kendi istediği gibi bir hale sokmak isteyenlere bırakmayacağız.

Şezlong parası yok: 1999 seçimlerinden sonra 12 metrekarelik briket binada dokuz kişiyle çalışmaya başladım. Sahildeki işletmelerin devlete ödediği ecrimisil bedellerinin yüzde 70’inin belediyeye geçmesini sağladık. Otoparkımızı düzenleyip sürekli gelir getirir hale soktuk. Daha sonra sahilimizdeki çay bahçesini düzenledik. Sahilde hiçbir işletme şezlong ve şemsiye parası almıyor. Çok kata, disko, bar ve müzikhol gibi benzeri eğlence yerlerine izin vermiyoruz.

Beş yıllık hedef: Gelecek beş yıl içerisinde hayata geçirilecek projelerimiz arasında Biyolojik Arıtma Tesisi, 350 kişi kapasiteli Gümüşlük Kültür Merkezi, UEFA standartlarında futbol sahası, tarımsal sulama sistemi, 2. derece arkeolojik sit alanı olan Gümüşlük sahili ve Tavşan Adası bölgesinin Kentsel Tasarım Projesi, Karakaya Etnoğrafya Müzesi, belediye çalışmalarının halk tarafından kontrol edilmesi ve  yeni projeler için Gümüşlük Halk Meclisi kurulması bulunuyor.