Görüntü işleme yazılımları üreten REALVIZ S.A firmasının ürünleri Türkiye temsilcisi olarak GrafCAD Bilgisayar Sistemleri Ltd. Şti tarafından pazara sunuldu.
Mimarlık, Endüstri Tasarımı, video ve film, sayısal içerik üretimi, animasyon vb. bir çok alanda kullanılan yazılımların en önemli ortak özelliği fotoğraf ve /veya film gibi 2 boyutlu ortamları kullanıyor olması
Image Modeler®, fotoğraflardan 3 Boyutlu model yaratmak için geliştirilmiş. 3 Boyutlu modelleri oluşturmak için farklı noktalardan çekilmiş en az iki fotoğraf gerekiyor Kullanıcı fotoğraflar üzerindeki ortak noktaları işaretleyerek başlıyor. Fotoğrafın çözünürlüğüne bağlı olarak 7-8 noktanın işaretlenmesi, fotoğrafın çekildiği kamera bilgilerinin yazılım tarafından otomatik olarak çıkartılmasına yetiyor. Kalibrasyon olarak adlandırılan bu işlemden sonra fotoğraflar üzerinde modelin üretimi için kullanılacak noktalar işaretleniyor ve temel geometrik nesneler bu noktalarla eşleştirilerek 3 Boyutlu model oluşturuluyor. Fotoğrafdaki doku ve desen oluşturulan modele atanabiliyor Böylece gerçek dünyadaki nesneleri bilgisayar ortamına aktarmak için gerekli ölçü alma, çizim gibi uzun ve zahmetli süreçler ortadan kalkıyor. Image Modeler ile bir cep telefonu veya bir gökdeleni modellemek için fotoğraflar yeterli.
Oluşturulan model üzerinden açı ve uzunluk ölçüsü alınabilecek doğrulukta ve yaygın kullanılan tüm CAD ve animasyon yazılımlarının dosya formatlarında saklanabiliyor.
SceneWe@ver, bilgisayar ortamında yaratılmış 3 Boyutlu modellerin iki boyutlu fotoğraflarla bütünleştirilmesini sağlıyor. Örneğin elinde ürünlerinin bilgisayar ortamında modelleri olan bir dekoratör müşterisinin mekanından alacağı fotoğraflara bu modelleri yerleştirerek çarpıcı bir sunum gerçekleştirebilir. Ürünlerin bilgisayar ortamındaki modeli yoksa Image Modeler ile üretilebilir. SceneWe@ver ile yapılan çalışmaları Macromedia Director ile animasyona hazır olarak saklanabiliyor.
Stitcher®, fotoğraflardan yüksek çözünürlüklü panoramik görüntü üretmek için geliştirilmiş yazılım çözümü. %20-30 bindirmelerle çekilmiş fotoğrafların yazılıma yüklenmesi ile 360°x180°’lik panoramalar üretmek mümkün. Yazılımın en yaygın kullanım alanlarından biri sanal ziyaret uygulamaları. Örneğin bir iç mekanının fotoğrafları çekilerek üretilen panoramalarla bitirilmiş projeleri yerine gitmeden sunmak mümkün. Ayrıca yazılımdaki “hotspot” özelliği ile aynı panoramada mekanlar arası geçiş de mümkün. Üretilen görüntüler QuickTime veya Shockwave formatında saklanabiliyor.