İztuzu Plajı'nın Devri Yargıda

İztuzu Plajı'nın Dalyan Belediyesi'ne devri yargıya taşındı. Plaj tahsisi için açılan ihalenin yok sayıldığı belirtilirken, devrin yürütmesinin durdurulması için Muğla İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargı sürecini başlatan Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, plaj tahsisi için açılan ihaleye Muğla İl Özel İdaresi, Dalyan Belediyesi ve Köyceğiz- Dalyan Çevre Koruma ve Altyapı Birliği'nin davet edildiğini belirterek ''İhalede Dalyan Belediyesi'nden daha yüksek rakam verdiğimiz halde, teminat göstermediğimiz ve alanı Dalyan Belediyesi'nden daha iyi koruyamayacağımız gerekçesiyle devri alamadık'' dedi.

Kaplumbağaların alanı

DYP'den seçilen ve ardından AKP'ye geçen Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan'a yapılan İztuzu Plajı'nın tahsisi yargı konusu oldu. Köyceğiz Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Köyceğiz-Dalyan Çevre Koruma ve Altyapı Birliği Başkanlığı'nı da yapan Salih Erbay, İztuzu Plajı'nın AKP'li Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan'a yapılan tahsisinin durdurulması talebiyle Muğla İdare Mahkemesi'ne başvurdu. AKP'ye geçmesinin ardından İztuzu Plajı'nın işletmesini alan Dalyan Belediyesi'ne yapılan tahsisin yürütmesinin durdurulması isteniyor.

Nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından biri olan plajın halka açık bölümünün işletmesinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Suat Tufan'a verilmesi kamuoyunun gündeminden uzun süre inmedi. İhalede, Dalyan Belediyesi 300 milyar TL teklif ederken Köyceğiz-Dalyan Çevre Koruma ve Altyapı Birliği'nin bu rakamın çok üstüne çıktığı belirtildi. Olayı yargıya taşıyan birliğin başkanı Erbay, "gelişmelerin bir peşkeşi çağrıştırdığını" söyleyerek ''Yargı en doğru kararı verecektir'' dedi.