GESBEY Rüzgar Kulesi İhraç Edecek



Faik Çelik Holding ve İspanyol Gestamp'ın ortaklığıyla Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kurulan GESBEY Rüzgar Kuleleri Fabrikası, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya ve Ukrayna gibi Marmara, Ege ve Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelere, rüzgar kuleleri ihraç edecek. Fabrika Müdürü Bülent Şentürk, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan fabrikada, rüzgar türbinleri için kule ürettiklerini belirtti.
    
Şentürk, 53 bin metrekarelik arazide, 17 bin metrekare kapalı alana kurulan fabrikada, yılda 300 kule üretmeyi planladıklarını kaydederek, şu bilgileri verdi:
    
''50 ton ile 210 ton arasında değişip, 750 kilovattan, 3 megavata kadar elektrik üretebilecek kuleler, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya ve Ukrayna gibi Marmara, Ege ve Karadeniz'e sınırı bulunan ülkelere ihraç edilecek. Geçen yıl, eylülde başlayan fabrika inşaatımız, mayısta tamamlandı. Tesisimizdeki eğitim çalışmalarının ardından, içinde bulunduğumuz 2011'in Ağustos ayından bu yana üretime geçtik. Şu anda 135 kişinin çalıştığı tesiste, üç vardiyaya geçmemizle birlikte çalışan sayısı 220'yi bulacak.''
    
Fabrikanın 18 bin metrekarelik bir ek stoklama alanına gereksinimi olduğuna da değinen Şentürk, Bandırma OSB yönetiminden yeni bir yer istediklerini belirtti.