Gaziemir'e Hastane



Gaziemir Belediye Başkanı Kılıç, kendisinden önceki dönem kültür merkezi olarak temeli atılan 5 katlı binanın projesini hastane olarak değiştirdi. 40 yataklı Nazmiye Esen Devlet Hastanesi iki ay sonra hizmete girecek.

Ödeneksizlik ve ilgisizlik nedeniyle tamamlanamadığı için İzmir ve Ege Bölgesi'nin kanayan yarası olan hastanelerin aksine, Gaziemir Belediyesi, belediye bütçesinden bir kuruş harcamadan vatandaşların desteğiyle yaklaşık 1 trilyon liraya mal olan Nazmiye Esen Devlet Hastanesi'ni iki ay içinde hizmete açacak.

Kültür merkeziydi
Gaziemir Belediye Başkanı İsmet Kılıç, "Daha önce kültür merkezi olarak planlanan projeyi değiştirerek hastane yapmaya karar verdik. İlçemizin hastaneye daha çok ihtiyacı vardır. Yıllardır büyük emek harcayarak tamamlama noktasına geldiğimiz projeyi vatandaşların desteğiyle yaptık" dedi.Nazmiye Esen Devlet Hastanesi'nin temeli, 1998 yılında kültür merkezi olarak atıldı. İşadamı Salih Esen, yapılacak kültür merkezine, annesi Nazmiye Esen'in adının verilmesi şartıyla arsasını bağışladı. 1999 seçimlerine kadar kaba inşaatı tamamlandı.
İnşaatın yürütülmesi için vatandaşlardan nakit destek almak yerine takas yöntemi uygulandı. Vatandaşlara, belediyeye ait arsalar verilerek karşılığında inşaat malzemesi alındı.

Eksiklikler var
1999'da İsmet Kılıç belediye başkanı seçildi. Kılıç, kültür merkezi olarak başlatılan projeyi 2000 yılında hastane olarak değiştirdi.
Kültür merkezi olarak kaba inşaatı tamamlanan binanın iç düzeninde değişiklik yapıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden proje önerisi alındı. Binanın yapısı hastaneye uygun hale getirildi.
Nazmiye Esen Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi kararlaştırıldı. Gaziemir'in sağlık hizmeti sorununa çözüm bulacak hastanenin asansörü, ameliyathane ve doğumhane ile röntgen odasının özel zemin ve duvar kaplamaları eksik kaldı. Gaziemir Belediye Başkanı İsmet Kılıç, doğumhane, ameliyathanene ve röntgen odaları için yaklaşık 150 milyar lira tutacak özel kaplama maliyetinin devir işlemlerinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmasını beklediklerini söyledi. Kılıç, binanın asansörünün ve küçük eksiklerinin tamamlanması için ise 60 milyar liraya ihtiyaçları olduğunu belirterek, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Torbalı'dan Sarnıç'a
Nazmiye Esen Devlet Hastanesi, Sarnıç'tan Torbalı'ya kadar olan bölgedeki vatandaşlara hizmet verecek. 1750 metrekare inşaat alanı olan 5 katlı ve 40 yataklı hastanede mikrobiyoloji ve biyokimya laboratuvarları, ameliyathane ve doğumhane de yer alacak. Çok amaçlı olarak hizmet verecek hastanede vatandaşlar her türlü tahlil yaptırabilecek. Hastane mevcut projesine göre poliklinik hizmeti vermeyecek. Hastanede, yataklı tedavi gerektiren hastalar kalacak.