Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kuracağı yeni fuar alanının da bulunduğu Seyditepe'de 25 bin metrekarelik dev amfitiyatro yapmaya hazırlanıyor. Amfiyatroyu yapabilmek için öncelikle bölgedeki kayaları amfitiyatro basamaklarına uygun olarak işleyeceklerini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, "Amfitiyatro projesini başlatabilmek için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan taşocağı ruhsatı aldık. Kısa bir süre sonra, alanın mülkiyetine sahip olan Çevre ve Orman Bakanlığı ile bir anlaşma imzalayarak, önümüzdeki ay içerisinde amfitiyatro ve rekreasyon alanı projesini başlatacağız" dedi.
Amfitiyatro ve rekreasyon alanının toplam 350 bin metrekarelik alana oturacağını söyleyen Başkan Yüksel, amfitiyatronun yapılacağı 25 bin metrekarelik alanı başlangıçta taşocağı olarak işletip çıkan mıcır, ince toprak ve blokaj kayaların, yol ve benzeri projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılacağını açıkladı. Başkan Yüksel Şubat ayı ortalarında proje ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.
Bir yılda bitecek
Seyditepe'ye yapılacak amfitiyatronun yüksek katılımlı konserler için uygun olmadığı iddia edilen Efes Antik Kenti'ndeki amfitiyatroya alternatif olabileceğini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, "Bu projeyle hem belediyenin hammadde ihtiyacını karşılayacağız, hem de amfitiyatro ve rekreasyon alanı kazanacağız. Amfitiyatronun basamaklarını bir yılda tamamlamayı düşünüyoruz" dedi. 350 bin metrekarelik alanda tabiat parkı oluşturacaklarını kaydeden Başkan Yüksel, "Tabiat parkında ülkemizin nadir yetişen bitki ve ağaçları olacak. Şubat ayı ortalarında proje ihalesine çıkarak çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.
Göletler inşa edilecek
Arazinin alt kısmında yeni fuar alanı ile ESBAŞ'ın bulunduğuna dikkat çeken Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, şu bilgileri verdi: "Amfitiyatromuz, büyük gösteri ve konserler için alternatif bir mekan olacak. Rekreasyon alanında yürüyüş yolları, binicilik parkurları ve kafeteryaların yanında suni göletler de blunacak. Bölgedeki killi toprak yapısı, gölet yapımına çok uygun. Bu doğal özellikten yararlanacağız. Çevredeki sondaj kuyuları da göletlerin su ihtiyacını karşılayacak nitelikte. Göletler hem güzel bir görüntü yaratacak, hem de olası orman yangınlarında su ihtiyacının karşılanmasında kullanılabilecek."