Gaziantep'e 5 Milyon Dolarlık Galvaniz Tesisi Yatırımı



BDR Galvaniz Metal ve Enerji Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bedir Yılmaz, Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 5 milyon dolarlık harcama ile yaptıkları Sıcak Daldırma Galvaniz Tesisi'nde 150 işçinin istihdam edildiğini, yıllık ham demir işleme kapasitelerinin ise 40 bin ton olduğunu söyledi. Yılmaz, Sıcak Daldırma Galvaniz tesislerinin Türkiye'nin sadece İstanbul ve Ankara illerinde bulunduğunu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde ise ilk tesisi Gaziantep'te kurmuş olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.
    
Sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gaziantep'in, hem üreticiye, hem de tüketiciye aradığı her türlü ürünü karşılama noktasında önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Gaziantep 1. OSB'de üretime başlayan tesislerinin, başta Gaziantep olmak üzere bölge illeri açısından da önemli bir eksikliği gidermiş olduğunu belirtti. Sıcak Daldırma Galvaniz Tesisi'nin modern teknoloji kullanılarak kurulduğunu ve üretime başlanıldığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
    
''Türkiye'nin önemli sanayi kentleri arasında bulunan Gaziantep'te, eksikliğini gördüğümüz Sıcak Daldırma Galvaniz tesisinin kurulması için 2010 yılında çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar kapsamında, 2011 yılı başında tesisimizi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1. Bölgede, 30 bin metre karelik bir alan üzerine kurduk. Tesisimizin kapalı alanı 8 bin metre kare. Tesisimizde 150 işçi istihdam ediliyor. En son teknoloji kullanılarak kurduğumuz bu tesis, yılda 40 bin ton ham demir işleme kapasitesine sahip. Yüksek kapasitesi yanında kaliteli üretimiyle de Türkiye'nin önemli bir kaç tesisi arasında girmiş durumda. Kalite standartlarına uygun çerçevede, TSE ve ISO kalite güvencesine kavuştuk. Alanında ülke genelinde, dünya standartlarında kaliteli üretim yapan bir tesise sahibiz.''
    
Üretimin yüzde 50'sinin ihracata yönelik olduğunu, yeni pazar arayışlarının ise devam ettiğine vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti:
    
''Ürettiğimiz dekoratif aydınlatma direkleri, enerji nakil direkleri, otoyol bariyerleri, çelik konstrüksiyon ve benzeri ürünlerin yüzde 50'sini ihraç ediyoruz. Üretimin yüzde 50'sini ise iç piyasaya gönderiyoruz. Bu tesisimizle, hem bölge ekonomisine, hem de ülke ihracatına önemli katkı sağladığımızı düşünüyorum. Daha önceki yıllarda enerji nakil direkleri boyalı oluyordu, ancak boyanın ömrü 3-5 yıl gibi kısa bir ömre sahip olduğu için paslanıyordu. Bu durumda direklerin çürüyüp kullanılmaz hale geldiği için ciddi bir milli servet kaybına yol açıyordu. Ancak şu anda tesislerimizde galvanizlenen bu direklerin ömrü ise 25-30 yıl civarında oluyor. Ürünlerimizi şu anda daha çok Irak ve Suriye'ye gönderiyoruz. Ancak son günlerde Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan dolayı ihracatımızda ciddi bir gerileme oldu. Ancak bu açığı Irak ve Türk Cumhuriyetlerine yaptığımız ihracatla kapatmaya çalışıyoruz. Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine yönelik yeni pazar arayışlarımız ise devam ediyor''.