Yönetmelik, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak, Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ile bağlı şirketler ve müessese müdürlüklerinde görevli personelin, görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esaslarını belirliyor.
Buna göre, görevde yükselme sınavına tabi olmadan yapılacak atamalarda, daire başkanı ve müessese müdürü kadrolarına atanabilmek için, ''657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan hizmet süresine sahip olmak, fakülte ya da en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, son beş yıl içinde aylıktan kesme ve son on yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak'' şartları aranacak.
Müessese müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için, kişilerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan hizmet süresine sahip olmak, fakülte ya da en az dört yıllık yüksek okul mezunu olmak, son beş yıl içinde aylıktan kesme ve son on yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak, Gayrimenkul A.Ş'de şube müdürü, başmüdür, başmüfettiş, müfettiş, fabrika müdürü, işletme müdürü, araştırma enstitüsü müdürü, araştırma müdürü, pazarlama ve dağıtım müdürü, fabrika müdür yardımcısı kadrolarında en az iki yıl çalışmış olmak şartlarını sağlamış olmaları gerekecek.
Kurumda, 1'inci Hukuk Müşaviri kadrosuna atanabilmek için, kişinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan hizmet süresine sahip olması, Hukuk Fakültesi mezunu olması, iki yılı avukat pozisyonunda olmak üzere en az on iki yıllık hizmet süresine sahip olması, son beş yıl içinde aylıktan kesme ve son on yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olması gerekecek.
Başmüdür kadrosuna atanabilmek için, atanacağı birimin kadro derecesine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan hizmet süresine sahip olmak, fakülte ya da en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, Gayrimenkul A.Ş'de, araştırma enstitüsü müdürü, pazarlama ve dağıtım müdürü, şube müdürü, araştırma müdürü, fabrika müdür yardımcısı kadrolarından birinde en az iki yıl çalışmış olmak şartları aranacak.
Fabrika müdürü, işletme müdürü kadrosuna atanabilmek için, kişinin, atanacağı birimin kadro derecesine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan hizmet süresine sahip olmak, fakülte ya da en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, Gayrimenkul A.Ş'de araştırma enstitüsü müdürü, pazarlama ve dağıtım müdürü, şube müdürü, araştırma müdürü, fabrika müdür YArdımcısı, müdür yardımcısı kadrolarından birinde en az iki yıl çalışmış olmak şartlarını sağlaması gerekecek.
Fabrika müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için kişinin, atanacağı birimin kadro derecesine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan hizmet süresine sahip olması, fakülte ya da en az dört yıllık yüksekokul mezunu olması, Gayrimenkul A.Ş'de başmühendis, başeksper, teknik uzman, uzman, şef, teknik şef, muhasebeci, müdür yardımcısı pozisyonlarından birinde en az 2 yıl çalışmış olması şartları aranacak.
Görevde yükselme sınavında başarılı olanların atanması
'Görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda' ise görevde yükselme sınavında başarılı olmak şartı aranacak.
Bu bölümün içerisinde, araştırma enstitü müdürü, pazarlama ve dağıtım müdürü, şube müdürü, araştırma müdürü kadrosuna, müdür yardımcısı ve işletme müdür yardımcısı, teknik şef, şef, koruma ve güvenlik amiri, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik grup şefi, başuzman, teknik uzman, kontrolör, çözümleyici, başmühendis, başeksper, muhasebeci, şef yardımcısı, memur, ambar memuru, tuzla memuru, pazarlama ve dağıtım memuru, veznedar, santral memuru, sekreter, daktilograf, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarına atanmak için gereken şartlar belirlendi.Kişilerin görevde yükselme eğitimi alması gerekiyor
Personelin görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanabilmesi için öncelikle atanmak istenen kadro veya pozisyona yönelik eğitim programına katılması gerekiyor. Görevde yükselme eğitim programları Gayrimenkul A.Ş. Personel Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenebileceği gibi, bu eğitime alınacakların sayısı, atama yapılacak görevler ve eğitim programı 45 gün önceden Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek bu Başkanlık tarafından veya uygun bulunacak bir kamu kurum ve kuruluşu tarafından da müşterek görevde yükselme eğitim programları düzenlenebilecek.
Görevde yükselme eğitimini tamamlayanların, yönetmelik kapsamında bulunan görevlere atanabilmeleri için, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında 100 üzerinden en az 70 puan almaları şartı aranacak.
Sınav yazılı olarak, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılacak.
Unvan değişikliği sınavı
'Unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalar' bölümünde ise avukat, mühendis, mimar, kimyager, eksper, biyolog, pedagog, tekniker, grafiker, dekoratör, teknisyen, teknik ressam, programcı, hemşire, laborant, sağlık memuru, tercüman atamalarındaki şartlar yer aldı. Unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalar, belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde eğitime tabi tutulmaksızın yapılacak unvan değişikliği sınavı sonucundaki başarı sırasına göre gerçekleştirilecek. Sınavına katılacaklarda, Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğünde veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmayacak.