Filli Boya, Capatect Dalmaçyalı ile Türkiye'ye Kazandırıyor!
Filli Boya'nın düzenlediği "Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi ile Yalıtımın Kazandırdıkları" konferansında, ısı yalıtımı ile gerçekleşecek enerji tasarrufuna dikkat çekildi.
Filli Boya, 26 Mayıs 2004 Tarihinde Maslak Princess Otel'de "Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi ile Yalıtımın Kazandırdıkları" konulu konferans düzenledi. Konferansa, Filli Boya bayileri ile mimar, mühendis, şehir planlamacıları ve sektör yetkilileri büyük ilgi gösterdi.
Dünyadaki enerji kaynaklarının önemli bir bölümü kullanıcılarının ısı konforunu sağlamak üzere yapıların ısıtılması için harcanıyor. Tükenebilir bu enerji kaynaklarının sınırlı olması, binalarda enerji denetimini zorunlu kılıyor.
Isı Yalıtımı, Türkiye'nin enerji maliyetlerini azaltarak döviz ve enerji tasarrufu sağlanmasına; insanların konforlu ve sağlıklı konutlarda yaşamasına; çevre kirliliğinin önlenmesine ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunuyor. Dış cepheler için geliştirilmiş akıllı çözümlerle hem çok rahat ve sorunsuz bir kış geçirmek hem de ısı tasarrufu yapmak sizin elinizde, Türkiye'de sadece ısı yalıtımı ile 2 milyar dolar enerji tasarrufu sağlanabilir.
Kongreye konuk konuşmacı olarak Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nden Makine Mühendisi Sn Dilek Karadeli katıldı. Dilek Karadeli konferans sırasında yaptığı konuşmada ülkemizde ısınmaya yıllık 5 Milyar $ harcandığını m² başına 13-18 lt fuel oil'e denk gelen tüketimin ısı yalıtımına önem veren Avrupa ülkelerinde 3-7 lt/m² civarında olduğunu ve devlet özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilecek mevcut ve yeni binalarda ısı yalıtımı seferberliği ile ülkemizde de ısınmaya yönelik gerçekleştirilen harcamalardan yıllık ortalama 2 Milyar $ tasarruf edilebileceğini söyledi.
Capatect Ürün Şefi Engin Tanrıverdi konferans sırasında yaptığı sunumda "Kışın ısıtma giderlerini ortalama yüzde 50 oranında düşüren Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi, yazın da yapılarda doğal klima etkisi oluşturuyor. Bu sayede soğutma giderleri için harcanan enerjide de yüzde 50 oranında tasarruf sağlanıyor. Benekli deseniyle farklı görünüme sahip olan Capatect Dalmaçyalı Karbon Takviyeli Isı Yalıtım Levhası, yapısındaki karbon takviyesi sayesinde ısı yalıtım levhalarından istenen maksimum performansı sağlıyor. Capatect Dalmaçyalı Karbon Takviyeli Isı Yalıtım Levhası; ısı yalıtım sistemleri içerisinde performansı kalıcı, zaman içinde boyutları değişmeyen, ısı yalıtım değeri azalmayan en ideal yalıtım levhasıdır.
Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi soğuk havalarda yapıların içinin sıcak tutulmasının ötesinde en sıcak günlerde bile duvarlar ve yapıların serin kalmasını sağlıyor. Uygulanan yalıtım, ısı geçişini önlerken, duvarların nefes almasını engellemiyor. Bu sayede sağlıklıklı ve konforlu bir yaşam olanı oluşurken; klima gibi soğutma cihazları ve bunlara ilişkin enerji masraflarından da tasarruf sağlanıyor." dedi.
Uygulandığı yerlerde onarım masraflarını azaltan Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım sistemi bina ömrünü uzatıyor. Yapılarda sıcağa ve soğuğa bağlı yıpranmaların ve demir donatılardaki korozyonun önlenmesi ile depreme karşı dayanım da artıyor.
Yılın Isı Yalıtım Ödülü Capatect Dalmaçyalı'ya...
Yalıtım Dergisi tarafından düzenlenen "Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri" verildi. Capatect Dalmaçyalı, Yalıtım Dergisi okurları ve seçici kurul tarafından "Yılın Isı Yalıtımı Ürünü" ödülünü aldı. Capatect, Caparol tarafından geliştirilen ve 30 yıldır Avrupa'da başarıyla uygulanan bir sistem. Filli Boya, Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi'ni, Avrupa Kalite Standartlarına uygun olarak geliştirdiği yüksek performanslı Capatect Dalmaçyalı Karbon Takviyeli Isı Yalıtım Levhası ile sunuyor.
Capatect Dalmaçyalı, Diplomalı Ustalara Emanet
Dış cephe ısı yalıtımında bugüne kadar doğru malzeme seçilmiş olsa bile yanlış uygulamalar neticesinde ısı yalıtımından istenen verim alınamamıştır. Önemli olanın bilinçli uygulama olduğundan yola çıkan Filli Boya, hem ısı yalıtım ürünü seçimi hem de usta eğitimleri ile sektöre yeni bir standart getiriyor.
Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi, Almanya'dan gelen Caparol ve Filli Boya uzmanlarının kontrolünde eğitilen yetkili ustalar tarafından uygulanıyor. Filli Boya ile Pendik İlçe Milli Eğitim'e bağlı Mesleki Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Yetkili Capatect Uygulayıcısı" eğitimlerinde tüm Türkiye genelinde başarılı olan yüzlerce usta belge almaya hak kazandı. Filli Boya teknik ekibi her aşamada bilgi, deneyim ve teknik desteği ile üstün hizmet sunuyor.
Eğitimler sonucu başarılı olan ve "Capatect Yetkili Uygulamacı Belgesi" alan ustaların çalışmaları, Capatect uzmanları tarafından denetleniyor ve yanlış uygulama yapan ustaların belgeleri iptal ediliyor. Her yıl güncellenecek olan bu belge ile Filli Boya, sektördeki uygulama standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.
Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi'nin Faydaları:
· Binalarda en çok uygulanan, kolay ve etkin ısı yalıtım sistemidir,
· Binadan dışarıya ısı kaybını azaltır, enerji tasarrufu sağlar,
· Yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlar ve kendini 2-3 yılda amorti eder,
· Sadece kış aylarında yakıt giderlerini değil, yazın da soğutma giderlerini azaltır,
· Mekanlarda ısının dengeli dağılımını sağlar,
· Konut içindeki dengeli ısı dağılımı sayesinde, yaşanan mekanlarda rutubetsiz, sağlıklı ve konforlu yaşam ortamı oluşmasını sağlar,
· İç yüzeylerde terleme sonucu küflenme, siyah leke oluşması ile sıva ya da boyaların kabarmasını engeller,
· Yapının dayanıklılığını sağlayarak ömrünü uzatır,
· Binanın onarım masraflarını azalır,
· Binanın dış cephesini güzelleştirir,
· Atmosfere giden karbondioksit miktarını azaltarak, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur.
TS 825 / Isı Yalıtımı Yönetmeliği
*TS 825, binalarda ısıtma enerjisi ihtiyaçlarını hesaplama kurallarını ve izin verilebilir en yüksek ısıtma enerjisi değerlerini belirler.
*29 Nisan 1998 tarihinde kabul edilmiş ve 14 Haziran 1999 tarihinde yürürlülüğe girmiştir. TS 825'i esas alarak hazırlanan ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 8 Mayıs 2000 tarihinde yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği de Haziran 2000'den itibaren yapılan tüm yeni binaları kapsamakta ve yalıtım ile enerji tasarrufunu zorunlu kılmaktadır.
*TS 825' in esas ve yeter şartı, bir yapıda bir yıl içinde harcanan ısıtma enerjisinin standardın sınırladığı değerleri aşmamasıdır.