Bakü Yasamal Rayon Mahkemesi / Azerbaycan
Fibrobeton® Çelik Karkaslı Cephe Kaplamaları, 10-15 mm kalınlıkta üretilen, alkaliye dayanıklı cam elyafı ile takviye edilmiş bir beton türüdür. Kolay kalıplama ve her tür kalıba döküm kolaylığı ile iyi bir dekorasyon malzemesi olduğu kadar, çelik karkasla takviye edilerek istenen geometri ve boyutta panel haline getirilerek iyi bir cephe kaplama malzemesi olabilen, uzun ömürlü ve yüksek dayanımlı bir yapı malzemesidir.
Fibrobeton;
• Mimarlar için özgünlük ve özgürlük,
• Mühendisler için kolay ve hızlı montaj,
• Yapımcılar için ekonomi ve bakım kolaylığı,
• Kullanıcılar için estetik ve güven sunar.
Ülkemizin kısıtlı kaynaklarını, doğru, kalıcı, kaliteli ve amacına uygun olarak kullanan Fibrobeton; tasarımda yeni ufuklar açmak, özgün yapılar tasarlamak ve kalıcı mimari eserler yaratmak için en uygun çözümü sunmaktadır. Hem estetik açıdan, hem de mekanik dayanım ve dayanıklılık açısından benzerlerinden çok üstün bir seviyede üretilen Fibrobeton ürünleri yapıya gerçek bir prestij katar.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu / İzmir
Akışkan, esnek, dayanıklı ve güzel bir malzeme olan beton, tasarımcılara özel olanaklar sunar. Organik, dinamik ve zor formların yapımında tercih edilen bir malzemedir. Ahşaptan çeliğe, plastikten kumaşa her türlü malzeme betona form vermek için kullanılabilir.
Rixos Eco Temalı Park / Antalya
Dijital tasarım olanaklarının gelişmesi ile organik ve tekrarlamayan formlar için kalıp oluşturmak kolaylaştıkça, beton mimarın cephe için vazgeçemediği bir malzeme haline gelmektedir. Fibrobeton, mimara başka hiçbir malzemenin sağlayamayacağı sınırsız bir tasarım serbestisi tanır. Roma, Rönesans, Gotik mimari formlarından İslam ve Türk mimarisine, klasik mimariden modern mimari unsurlara kadar tüm formların imalatını mümkün kılar. Aynı zamanda mimarın oluşturacağı yeni ve özel formlara da sonuna kadar açıktır.
Moment Beştepe / Ankara
Formlu beton, diğer yüzey özellikleri (renk, tekstür, indirgenmiş yüzeyler vs.) ile birlikte kullanılabilir. Kalıp teknolojisi ile doğal ve yapay yüzey tekstürleri kolaylıkla malzemeye uygulanabilmektedir. Geometrik, doğrusal, derin, ince, dijital vb. tekstürler bugüne kadar birçok projede kullanılmıştır. Üretim esnasında ürün karışımına katılan inorganik pigmentler ile kendinden renkli beton ürünler elde etmek mümkündür.