Eskişehir Büyükşehir Belediyesi doğaya duyarlı projeleri ve yeşile verdiği değer ile Eskişehir’in atıklarının geri dönüşümüne Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi ile destek olmaya devam ederken, çevreye duyarlı başka projeler de geliştiriyor.
Cumhuriyet’ten Arif Anbar’ın haberine göre; Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi’nde şehrin çöpleri elektrik enerjisine dönüşürken, mülkiyeti belediyeye ait çorak arazilere de güneş santralleri kuruluyor.
Eskişehir’in 1990’lı yıllarda en büyük problemlerinden biri olan şehir çöplüğünün Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi sayesinde son teknoloji ile enerji üreten bir yer haline geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, doğa dostu projelere devam edileceğinin altını çizdi.
Çöpten elektrik üreten tesisin yanı sıra, mülkiyeti belediyeye ait olan arazilerde temiz enerji üretmek için güneş enerjisi santrali kurmaya başladıklarını ifade eden Yılmaz Büyükerşen “Toprağımıza, suyumuza, havamıza ve insanımıza zarar vermeyen enerji üretim modellerine yönelmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda Mamuca (Gülpınar) Mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait alanda Güneş Enerjisi Santralini kurarak, güneş enerjisinden en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyoruz. Bu santralde ürettiğimiz enerji ana şebekeye veriliyor ve belediye olarak kullandığımız elektrik tüketiminden mahsup ediliyor. Yani bir yandan güneş enerjisinden faydalanırken, diğer yandan da ekonomik olarak belediye bütçemize destek oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda belediyemize ait 3 yeni alanda daha toplamda yaklaşık 7 megavat kapasiteye sahip Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyoruz.” dedi.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.