Banliyö Hatları İki Yıl İptal



Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö tren hattında gerçekleştirilecek bakım çalışmaları nedeniyle 2 yıl boyunca seferler yapılamayacak.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Marmaray Projesi kapsamında, Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı arasında yapılan tren seferlerinin 2007'den itibaren geçici olarak durdurulacağını belirterek, ''İstanbul halkından 24 ay sabır bekliyoruz'' dedi. Şu andaki banliyö trenlerinin kalitesinin kimsenin içine sinmediğini ifade eden Karaman, herkesin daha kaliteli bir banliyö taşımacılığı istediğini vurguladı. ''Marmaray Projesi kapsamında Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle hattı maalesef kapatmak zorundayız'' diyen Karaman, başka türlü İstanbul trafiğinin çekilmez hale geleceğini savundu.

Süleyman Karaman, “Çalışmalar başlar başlamaz 24 ayda bitmeli. Bu yolu yaparken hem banliyö, hem de yük trenlerinin seferlerini 24 ay durduracağız. Tüm trenler Gebze'ye kadar gelecek. Yükler için Derince ile Tekirdağ Muratlar hattı yapıyoruz. Tekirdağ'da trenler yeniden oluşacak. Gebze'ye kadar gelen yolcular ise karayolu ile İstanbul'a transfer edilecek. Bunun için İETT ile işbirliği yapacağız. Gerekirse özel araçlar tahsis edeceğiz” dedi.

Haydarpaşa Garı
Süleyman Karaman, projenin devreye girmesiyle birlikte Haydarpaşa ve Sirkeci istasyonlarının da eski işlevini kaybedeceğini belirterek, Haydarpaşa Garının İstanbul'a yakışır bir projeyle değerlendirilmesi için çalışma başlatıldığını kaydetti.