Eryap'tan Bonus XPS Platin 700 kPa



Bina içerisinde konforlu yaşam koşullarının oluşturulması insan sağlığı için ne kadar önemli ise yapının dış etkenlere karşı korunması da içerisinde yaşadığımız, sağlam ve uzun ömürlü olmasını beklediğimiz yapılar için aynı öneme sahiptir. Yalıtım sistemlerinin esas amacı; iç ve dış cephe arasındaki yüksek miktardaki ısı geçişlerini engellemek ve buhar yoğunlaşması sonucu zaman içinde yapı hasarlarının (don hasarı, nem hasarı, küflenme, bozulma, demir donatının çürümesi/korozyonu vs.) ortaya çıkmasını önlemektir.

Yapı elemanlarında ısı yalıtımı malzemesinin hangi özelliklere sahip olması gerektiği, maruz kalacağı etkiler açısından önemlidir. Örneğin gezilebilen bir teras çatıda veya temelde kullanılacak ısı yalıtım malzemesinin basınç etkisine dayanıklı olması gerekir. Eğimli çatılarda kullanılacak ısı yalıtım malzemesinde veya giydirme cephe sistemlerinin altında üzeri kaplanmadan bırakılacak yalıtım malzemesinde yangın yalıtımı önem kazanırken; dış cephede kullanılacak ısı yalıtım malzemesinin kullanım sırasında yapı elemanı içinde gizli yoğuşma yapmaması için buhar geçirgenlik katsayısına dikkat edilmelidir.

Bonus Platin 700 kPa Özellikleri
Eryap Grup, ileri ekstrüzyon teknolojisi ve tam otomasyon prosesinde sahip olduğu alt yapısı ile 700 kPa basma dayanımı ve düşük ısıl iletkenlik katsayılı ekstrüde polistiren üretimini gerçekleştirmiştir.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bonus XPS Platin 700 kPa, homojen bal peteği görünümündeki (hegzagonal) hücre yapısı sayesinde, düşük ısıl iletkenlik değeri oluşmasını ve bu değerin uzun süre korunmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, ileri teknolojili üretim prosesi sayesinde, şişirici ajanlar ile oluşturulan hücrelerin dikey doğrultuda yönlenmesi sağlanarak yüksek performansta basma dayanımı elde edilmektedir.

Kapiler ve higroskopik yapıda olmayan, hegzagonal ve kapalı gözenekli yapısı sayesinde, bünyesine su almaz ve nemden etkilenmez. Donma–çözünme ve neme karşı dayanımının oldukça yüksek olması, ideal buhar difüzyon direnci ile yıllar içinde iklim koşullarından etkilenmeyerek ilk günkü performansını korumasını sağlar. Basma  sünme  dayanımı  oldukça  yüksek olup, uzun süreli sabit gerilme altında yüksek mekanik dayanım göstererek zamanla deformasyona uğramaz. Termal ve mekanik etkilere karşı yüksek dayanımı sayesinde zaman içerisinde boyutsal değişikliğe uğramamaktadır.

Çevreci Yaklaşım ile Üretim
F-gazların ve özellikle HFC’lerin küresel iklime yönelik oluşturduğu tehdidi kabul eden uluslararası toplum, 2016 yılında Kigali’de (Rwanda) Montreal Protokolü’nün Kigali değişikliğini kabul etmiştir. Bu değişiklik ile HFC’ler, Montreal Protokolü kapsamında kontrol edilen maddeler olarak kabul edilmiş ve HFC’lerin aşamalı sonlandırılması kararlaştırılmıştır. Ülkemiz, AB Yönetmeliği (EC) 842/2006’ya dayanan ve 2018’in başında yürürlüğe giren ulusal “Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik” vasıtası ile F-gazlar üzerinde kontroller uygulamaya karar vermiştir.

Eryap Grup, XPS üretiminde Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik içeriğini dikkate alarak alternatif çevre dostu gazların kullanımına ağırlık vermektedir. Bonus XPS Platin 700 kPa, çevre dostu yaklaşımı benimseyen üretim teknolojisi ile küresel ısınma potansiyeli (GWP) ve ozon delme potansiyeli (ODP) çok düşük olan çevreci gazlar kullanılarak üretilmektedir.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kullanım Alanları
Bonus XPS Platin 700 kPa,
- Isı yalıtımı özelliğinin ve basma mukavemetinin yüksek olması, aynı zamanda çok düşük sıcaklıklarda kullanım imkânı ile soğuk depoların ısı yalıtımında kullanılan en doğru ürünlerden biridir.

- Yüksek basma dayanımı ve su emme direnci özelliği ile demiryolu yapılarında çok uygun bir yalıtım malzemesidir.

- Gemilerin düz yüzeylerinde ve mukavemet elemanlarındaki ısı geçişinde, yüksek basma dayanımı, su emme ve neme karşı direnci ile kullanım avantajı sağlamaktadır.

- Yüksek basma mukavemeti ve sünme dayanımı sayesinde,

Havalimanlarının Güçlü Destekçisi
Özellikle havalimanı inşasında hesaplamalar ve planlamalar her tipte ve özellikte aracın güvenli şekilde kullanabileceği şekilde projelendirilmeyi gerektirir. Uçaklar hareket halinde değilken, üç noktadan yere kuvvet uygular. Bekleme ve duraklama anlarında (yolcu içerisinde iken) ortalama noktasal kuvveti, toplam uçak ağırlığını 3 farklı noktaya dağıtacak şekilde dizayn edilmiştir. Dolayısı ile noktasal anlamda hareket halinde değilken yere uygulayacağı güç minimum uçuş ağırlığı olan 80 ton civarındadır. Özellikle iniş ve kalkış anında ise zemine uygulanan kuvvet toplam ağırlığın misli şeklinde gerçekleşmektedir.

Ülkemizdeki uçakların azami uçuş ağırlığı 68 tondan başlar ve bu ağırlık yolcu kapasitesine göre ortalama 70-80 ton civarında değişir. Bonus XPS Platin 700 kPa ürünü yaklaşık 72 tonluk bir noktasal kuvvete karşı dayanım gösterir ve bu dayanımı yapı ömrüne eş şekilde aynı performans ile sürdürür. Bu sebeple Bonus XPS özellikle nitelikli ve yük ağırlığına direnç gerektiren özellikli projelerin tercihi olmaya devam etmektedir.

Bonus XPS Platin grubu ürünler pist ve hangarların zemininde stabilize sağlama, mukavemeti artırma, asfalt yüzeylerin zarar görmesini engelleyerek uzun yıllar aynı performans ile alanın kullanılmasını sağlama, zeminden oluşacak ısı kaybını engelleme, projede zaman ve maliyet yükünü azaltma gibi çok yönlü fayda sağlamaktadır.