Ege Yanıyor, Yetkililer Seyrediyor

(Fotoğraf: AA)

AKP'nin orman politikaları, doğa ve çevre koruma alanında ciddi endişelere yol açıyor. İklim krizinin etkileriyle birleşen bu politikalar, Türkiye'nin orman varlığını giderek azaltıyor. Yangınlardan en çok Ege Bölgesi etkileniyor.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'daki orman yangınlarının artması sonrası Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi verdi.

Yumaklı verdiği cevapta; 2019-2023 yılları arasında Aydın'da 288 orman yangını çıktığını ve 2 bin 274,56 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı. Bu durum, iklim krizinin ve AKP hükümetinin yetersiz önlemlerinin orman yangınlarını nasıl artırdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bir yandan orman yangınları ve iklim krizi devam ederken, AKP iktidarının orman alanlarını orman sınırları dışına çıkarma politikaları yoğun eleştiriler alıyor. İklim krizi ve artan yangın risklerine rağmen, hükümetin orman alanlarını korumak yerine, bu alanları farklı amaçlarla kullanıma açması tepki çekiyor.

Yandaşa peşkeş
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, hükümetin orman yangınlarına karşı yeterli önlemleri almadığını ve orman alanlarının korunması için daha etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yangınların ardından hangi çalışmaların yürütüldüğünü sordum. Bakan, yanan ormanların o yıl veya ertesi yıl ekim-dikim yöntemiyle süratle yenilendiğini söyledi. Bakan Yumaklı’nın yanıtı inandırıcı değil çünkü AKP’nin karnesi yangınların ardından arazilerin yandaşa peşkeş çekilip ardından o arazilere otel dikilmesi örnekleriyle dolu. Orman yangınlarına karşı etkin mücadele topyekûn sağlanmalı. Göz göre göre gelen can ve mal kaybına müsaade edemeyiz. Bu bölge yangın bölgesi diyerek Aydın’ı, İzmir’i, Antalya’yı, hiçbir şey yapmayıp kendi haline bırakamayız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.