Ege-Koop’tan Alışveriş Merkezi



Konut sektörünün İzmir’deki önde gelen kuruluşlarından biri olan Ege-Koop, Torbalı’ya önümüzdeki ekim ayında açacağı alışveriş merkezinde (AVM), küresel ekonomik krizden yıpranan yatırımcıdan 6 ay kira almayacak.

Bu sayede kaliteli hizmet ve ürünlerin ucuza satılma şansının da yakalanacağı belirtildi. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 6 ay kira alınmamasının yanı sıra, yatırımcıların ikinci 6 ayda ise sadece rayiç bedelin üçte ikisini ödeyeceklerini kaydetti. Torbalı Ayrancılar’daki alışveriş merkezinin 61 işyerinden oluştuğunu, bunların 53 tanesinin satıldığına dikkat çeken Aslan, Gaziemir’e 10 kilometre uzaklıkta, yol üstünde ve 5 bin kişilik Ege Kent 4’ün bitişiğindeki AVM’nin önemli bir cazibe noktası olduğunu vurguladı. Mağazalara önemli firmalardan talep geldiğini dile getiren Aslan, “3 katlı olarak 10 bin metrekare üzerinde kurulan Ege-Koop AVM,  güvenlik, ısıtma-soğutma sistemleri, yangın ihbar sistemi, jeneratörü, genel müzik yayını ve uydu sistemleriyle dört dörtlük bir altyapıya sahip olacak” dedi. Aslan, ekonominin içinden geçtiği zor dönemlerde Ege-Koop Alışveriş Merkezi’nin bölgede 250 bin kişiye hizmet vereceğini, önemli markaların yer alacağını belirterek “Aynı zamanda 1000 kişiye de istihdam sağlayacağız. İlk kez İzmir dışında ve bölge esnafıyla işbirliği çok kapsamlı 7’den 70’e her kesime hitap edecek bir anlayışla hayata geçiriliyor” diye konuştu. Projeyle birlikte bölgenin en büyük marketini de kurmuş olacaklarını ifade eden Aslan, bölgedeki tek sinemanın da AVM içinde olacağını söyledi. Aslan, yatırımın Torbalılılar tarafından da sevinçle karşılandığını sözlerine ekledi.

İzmir Ar-Ge fakiri

HEMEN hemen tüm bilim dallarında hizmet veren 7 üniversite, 100 bin öğrenci ve 5 bin araştırmacıya sahip olan İzmir, araştırma geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinde sınıfta kaldı. Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan İzmir’in Ar-Ge teşviklerinden aldığı pay ve patent başvuruları konusunda birçok ilin gerisinde kaldığı, İzmirli iş insanlarının Ar-Ge konusunda sadece kendi öz kaynaklarına dayandığı, ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanamadığı ortaya çıktı.  Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi bünyesindeki Bilgi ve Yenilik Merkezi Proje Müdürü Dr. Serdal Temel, EBSO Haber Dergisi’nde sanayicilere yönelik bir analiz yaptı. Ar-Ge ve inovasyon (yenilikçilik) çalışmalarının her bölgede aynı yoğunlukta seyretmediğini, bilimsel potansiyelin de belirleyici olduğunu dile getiren Temel, bu çalışmaların artan rekabetle birlikte daha da önem kazandığını söyledi. Temel, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre İzmir’de yaklaşık 120 bin işletmenin bulunduğunu aktardı.