Eczacıbaşı Topluluğu’nun en yenilikçi kuruluşları, 22 Kasım 2012 Perşembe günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Topluluk bünyesinde 12’ncisi düzenlenen etkinlik, Eczacıbaşı Topluluğu yöneticileri, çalışanları ve iş ortaklarından 1.000’i aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 kuruluşun toplam 60 proje ile yarıştığı etkinlikte, 'En İnovatif Ürün Projesi' ve 'En İnovatif Verimlilik Projesi' kategorilerinde VitrA Karo, 'En İnovatif İletişim Projesi' kategorisinde İpek Kağıt, 'E-Dönüşüm Projesi' kategorisinde İntema ve 'Sürdürülebilir Kalkınma Projesi' kategorisinde de Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (VitrA) ödüle layık görüldü.
'İnovasyon Buluşması' etkinliği, Topluluk kuruluşlarında yaratıcılık ve yenilikçiliği teşvik eden bir ortam oluşmasını sağlamayı, çalışanların gerek bireysel gerekse takım çalışmaları sırasında kuruluşun stratejik hedef ve iş sonuçlarına katkılarını artırmayı amaçlıyor. Bu yıl ödül için başvuran 60 projenin Eczacıbaşı Topluluğu’na sağladığı katkı 30,2 milyon dolar olurken, 1999 yılından bu yana yarışan toplam 310 projenin Topluluğa katkısı ise 194 milyon dolara ulaştı.
Faruk EczacıbaşıEczacıbaşı Topluluğu’nu diğer sanayi kuruluşlarından ayıran bir çok özellik arasında en anlamlısının, İnovasyon Buluşmaları olduğunu vurgulayan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, “Şirketlerimiz içinde, şirketlerimiz arasında, fikri olan ve bunu somut bir işe dönüştürmeyi başaran arkadaşlarımızın, hünerlerini ve zekâlarını gösterdikleri bu yarışmada, kazanan kadar kaybeden de önemli” dedi. Yarışmalarda kimseyi taklit etmediklerini belirten Eczacıbaşı, “Sadece içimizdeki yaratıcı cevheri, işe döküyoruz. Ve bu işleri birbirimizle paylaşıyoruz. Bizim de püf noktamız, yaratıcılıkta yarışmamız” diye konuştu.
En İnovatif Ürün Projesi kategorisi
VitrA Karo
IsoTile
Son derece hafif ve kompakt bir yapıya sahip olan IsoTile, binaların dış cephelerinde yalıtım ve kaplama işlevini tek bir ürünle ve tek adımda çözüyor. Bilinen tüm geleneksel ısı yalıtım ve kaplama sistemlerinden farklı olarak, hem yapıştırma, hem de mekanik montaja uygun bir ürün olan IsoTile, en az 2 kat daha hızlı monte edilebiliyor. Yüzde 50 daha az hammadde tüketilerek üretilen slimetrik karo ön yüzü ile değişik cephe tasarımı seçenekleri sunan ürün, porselen slimetrik karoların dış etmenlerden etkilenmemesi ve bakıma ihtiyaç duymaması gibi özelliklerle de pazarda kendi segmentini ve standartlarını yaratan ilk ve tek dış cephe kaplama malzemesi olarak öne çıkıyor.
Proje Ekibi: İlker Poyraz, Hakan Ayva, Esat Çetin, Neslihan Tamsu, Halil İbrahim Kestek, Çetin Madenci
En İnovatif Verimlilik Projesi kategorisi
VitrA Karo
Opak Parlak Sır Kompozisyonunda Nano Boyutta Yapı Tasarımı
Proje kapsamında, endüstriyel hızlı pişirim süreçlerinde kristallenebilecek alternatif cam-seramik sistemleri araştırıldı. Geliştirilen hipotezler doğrultusunda nano boyutta diopsit kristalleri elde edilerek üretim verimlilikleri artırıldı ve maliyetlerin düşürülmesine katkıda bulunuldu.
Proje Ekibi: Yeşim Baltacı, Dr. Ayşe Tunalı, Ahmet Devecioğlu, Metin Sezen, Hürriyet İnal, Erdal Cingöz
En İnovatif E-Dönüşüm Projesi kategorisi
İntema
IntemaLive
IntemaLive, mağazaların iç iletişiminde, hizmet aldığı bölümlerle kurduğu ilişki ve haberleşmelerde belirleyici rol oynayan, otomatik güncellenen lig sıralamasıyla tüm mağazalar ve çalışanlar arasında rekabet ortamı yaratan, bilgi alışverişinin yapılmasını sağlayan, sadece yönetimin değil aynı zamanda çalışanların da beklentilerini karşılayan, Türkiye’de ilk satış odaklı sosyal ağdır.
Proje Ekibi: Fatih Mert Esmer, Burcu Baskın, Uygar Şekeralp, Esra Doğantan, Başar Çetin, Önder Evin, Alper Emniyetli
En İnovatif İletişim Projesi kategorisi
İpek Kağıt
Selpak Tuvalete Merhaba
Tuvalete Merhaba, kişisel hijyenin ilk adımı olan tuvalet eğitimi sürecini, ilettiği doğru bilgilerle aileler için keyifli bir sürece dönüştürmeyi hedefleyen bir iletişim platformudur. Bu platformla, Selpak'ın tüketicilerle duygusal bağı güçlendirilerek, Selpak’ın “kişisel hijyen”ve tuvalet eğitimi konusunda ilk akla gelen marka olmasını sağlamak ve bu konuda anneleri bilinçlendirmek amaçlandı.
Proje Ekibi: İçim Er, Aslı Biçer, Özge Dağyar Acarbay, Volkan Ramazan, Seda Türkay, Selim Eker, Sema Nal, İlker Öztürk, Şennur Vanlı
Sürdürülebilir Kalkınma Projesi
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (VitrA)
Seramik Sağlık Gereçleri “Karo”ya Dönüşüyor
Proje ile, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nin seramik sağlık gereçleri (VitrA SSG) arıtma tesisi çıkışındaki atık çamurların tamamı karo üretiminde alternatif hammadde olarak kullanılmaya başlandı. Böylece, önceden çimento sektöründe alternatif hammadde olarak kullanılan VitrA SSG arıtma tesisi çıkış çamurlarının Yapı Ürünleri Grubu içinde yüzde 100 geri dönüşümü sağlanarak ürüne dönüşen ilk sürdürülebilirlik projesi gerçekleştirildi.
Proje Ekibi: Erkan Yılmaz, Mehmet Mercan, Taner Edige, Vedat Bayrak, İlyas Özkan