Doyran Deresi’nde HES Projesine Muhtarlar Tepki Gösterdi

(Fotoğraf: BirGün)

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi, Doyran ve Geyikbayırı mahalleleri sınırlarında bulunan Doyran Deresi üzerinde Hidroelektrik Santrali (HES) projesi yapılmak isteniyor. Doyran Enerji şirketi tarafından yapılmak istenen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 8 Ekim tarihinde çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında halkın katılım toplantısı düzenleyecek.

BirGün’den İlayda Sorku’nun haberine göre; bölge halkı tarafından tepki toplayan projeye karşı 11 mahallenin muhtarı bir araya gelerek itiraz dilekçesi verecek.

Doyran, Doyran Çamlıbel, Doyran Dağ, Gökçam, Karatepe, Geyikbayırı, Kır, Akdamlar, Çağlarca, Aşağı Karaman ve Bahtılı mahallelerinin muhtarları; HES projesine itirazlarını içeren dilekçelerini Antalya Valiliği, Konyaaltı Kaymakamlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ile siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarına sunacaklarını duyurdu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Projenin pek çok mahalleyi etkileyeceğini vurgulayan Geyikbayırı Mahallesi Muhtarı Salih Teker, “Proje alanı bizim içme sularımızın gözü. Onun için biz burada HES istemiyoruz. Sadece muhtarlar değil, köylülerimiz de istemiyor. Bütün suyumuz projeden etkilenecek.” dedi.

Bölge halkının tarım ile geçim sağladığını belirten Teker, “Çeşit çeşit sebze yetişiyor burada. HES projesi gerçekleşirse buradaki tarım da projeden nasibini alacak. 11 mahalleyi yaşanmaz hale getirecekler. Projeye izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.