“Depremzededen İmza Aldılar, Evleri Vermediler”



Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde özel bir firma 1 yılda bitirmesi gereken evleri bitiremedi. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ödeme alabilmek için depremzedelere evleri teslim aldıklarına dair belge imzalattı. Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; 4 ay önce evleri teslim aldık belgesi imzalayan depremzedelerin evleri teslim edilmedi. 

Reklam Goruntulenme Bolumu 

Eksik bırakılan konutların önünde depremzedelerle birlikte açıklama yapan eski CHP Meclis Üyesi Şahinbey Belediyesi Uğur Kalkan, “Bizler yetkililerden bununla ilgili çalışma yapmasını ve söz konusu işle ilgili sorumluluğu bulunanlar hakkında işlem yapılmasını istiyoruz. Madem vatandaşa Haziran ayında her şeyiniz hazır diye evrak imzalattıysanız kendiniz imzaladıysanız bu imzaların arkasında durun vatandaşın sorununu sıkıntısını çözün” dedi.

İnşaat Firması Evleri Teslim Edemedi

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilden biri olan Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 500 konutlu köy konutu çalışması başlattı. 10 Mayıs 2023’te başlayan projen 1 yılda tamamlanması ve teslim edilmesi gerekilirken inşaat firması evleri teslim edemedi. 

Bitmeyen Evlere Bitmiş Denilerek Depremzededen İmza Alındı

Bunun üzerine inşaat firması ve AFAD yetkilileri 3 Haziran 2024’te evlerin eksiksiz teslim edilmiş gibi belge imzalattığı ortaya çıktı. İki kişi konteyner ve çadırda geçiren depremzedeler evlerine geçmek istiyor. 

Gaziantep Afet ve ACİL Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan işgal teslim tutanağında, “06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle hak sahibi olan aileler için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından 7269 sayısı kanun kapsamında hak sahipliği kabul edilen afetzedelere verilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaptırılan Afet konutlarından 104 ada 41 parselde yer alan konutu yerinde görüp, bitmiş durumu ile 7269 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik esasları dâhilinde teslim aldım. Söz konusu konutun oturmaya ve kullanmaya müsait eksiksiz olduğunu ve görülen hiçbir kusurunun bulunmadığını görüp tektik ederek kabul ederim. Teslim aldığım konutun bulunduğu binadaki ve parseldeki müşterek yerlerin tesis ve tesisatların söz konusu konut ile birlikte mevcut haliyle teslim aldığımı ayrıca ileride hiçbir hak iddiasında bulunmayacağımı kabul ve idrak ederek 03.06.2024 tarihinde mahallinde tanzim olunan iş bu tutanağı birlikte imzaladık” denildi.  

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.