Denizli Emniyet Müdürlüğü Binası Depreme Dayanıksız Olduğu için Boşaltılıyor



Kahramanmaraş merkezli olarak geçen 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler, binaların güvenirliğinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün Pamukkale ilçesi Deliktaş Mahallesi'ndeki, depreme dayanıklılığı olmadığı belirlenen binası da bu kapsamda boşaltılmaya başlandı.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; yaklaşık bin polisin görev aldığı binada Emniyet Müdürlüğü'nün bazı birimleri taşınma işlemini tamamladı.

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, santral garaj içinde yer alan DESKİ binasına taşındı. Özel Güvenlik ve Silah Ruhsat şubeleri ise Akhan'daki Trafik Şube Müdürlüğü binasında hizmet vermeye başladı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Diğer birimler için de Emniyet Müdürlüğü'nün kentteki polis merkezi ve diğer binalarında yer açılıyor.

Hazırlıkların tamamlanması ile birlikte diğer birimlerin de süreç içinde taşınacağı kaydedildi. 8 ay önce Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereği yeni emniyet müdürlüğü binası Merkezefendi ilçesi Kayalar Mahalesi'nde inşa edilecek.

Tüm birimlerin ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacak yeni bina tamamlandıktan sonra eski binanın bulunduğu alan Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. Yeni binanın inşaatının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.